Égett műanyag szaga hogyan tüntethető el egy hátizsákból?
Nem tudom, melyik kategóriába kéne ezt kiírni. Hátha itt ismeri valaki azt az oldatot vagy vegyületet ami a legjobban megköti ezeket a penetráns égéstermék molekulákat.
A kedvenc hátizsákomban "megégett" egy polietilén műanyag flaska, a szaga brutális. Már pusztán a flaska táskából való kivételétől olyan szaga lett a kezemnek, hogy azt szokványos módokon (ecet és darált kávé dörzsölése) se tudtam eltüntetni az ujjaimról. A hátizsák nem sérült, de olyan elviselhetetlen bűze van, hogy dupla műanyagzsákban várja a sorsát. Elég drága és már nem is kapható modell, vajon menthető valahogy?
Szódabikarbóna - Ez képes megkötni a szagokat, ha a hátizsákot berakod egy nagyobb műanyag zsákba, beleszórod a szódabikarbónát, lezárod, és hagyod 1-2 hétig dolgozni. Hátrány: a szódabikarbóna mennyiségének meghatározása bizonytalan, és nagyobb mennyiségben drága is.
A másik, hasonló elven működő eszköz a macskaalom. Értelemszerűen, NEM használt :) Abból többféle létezik, eltérő árkategóriákban. Hasonló kérdéseknél olvastam, hogy ezt is ajánlották. Például, a zeolit alapú macskaalmot. Ha jól tudom, az az olcsóbbak közé tartozik. Ezt a már vázolt kell alkalmazni (zsák, lezár, állni hagy...) Mennyiséget tekintve én konkrétan annyit alkalmaznék, ami teljesen elfedi a hátizsákot mind kívül, mind belül. Akkor jó eséllyel szagtalanítva lesz az egész.
Köszönöm a tippeket. Mosógépbe nem merem rakni, a bűz eddig mindenbe beivódott, amihez hozzáért, nem akarok kockáztatni. A szódabikarbónás dolgot kipróbálom, 1 kilóval fogom megszórni, és hagyom pár hétig.
Érdekesség: mind a két maszkot ki kellett dobnom, ami a baleset idején az irodámban volt, úgy megkötötték a bűzt. A sima papírokba és a ruháimba szerencsére nem ivódott bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!