Vékony aljú rozsdamentes fazék alá egy jó állapotú öntvényplatni jó lehet kicsit védeni az odaégéstől a tartalmát?
Közben rájöttem, hogy ez a másik kérdésednél volt téma. :)
A hideg zsíroldó jutott az eszembe, meg találtam egy érdekes oldalt (lehet, már te is rátaláltál): 20 tipp odaégett edény tisztítása ráégett zsír eltávolítása [link]
"14, Tripla hármas erő az ásványi anyag avagy maradványokkal vagyis a kozma ellen
Ha nagyon lekozmált az edény, vagy több réteg zsír okoz problémát, akkor jöhet a hármas tisztító hatás. Az odaégett edény tisztítása ezzel a módszerrel garantált. Mehet az edénybe egy adag (mondjuk 2 evőkanál) szódabikarbóna és só (1 evőkanál). Erre jöhet egy kevés ecet majd miután az kipezsgett még egy kis ecet (összesen kb. fél pohár). Jöhet rá még egy kevés víz (nagyjából 1 pohár) is. Mehet a tűzre és jöhet a 10 perces forralás. Garantáltan elválik a szennyeződés az edénytől de ha mégse, akkor jöhet a spatula vagy a fakanál amivel már biztos fel lehet lazítani az oda égett anyagot. Kihűlés után pedig az egyszerű mosogatással lehet befejezni."
Ezt a keveréket az oldalára kenve talán leszedi az oldaláról azt a viasz szerű réteget.
Egen, az ecetsav forralva eléggé kellemetlen, gyakorlatilag taknyod-nyálad összefolyik tőle.
Viszont hatékony.
Szellőztetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!