Vékony aljú rozsdamentes fazék alá egy jó állapotú öntvényplatni jó lehet kicsit védeni az odaégéstől a tartalmát?
"Miért lenne gond az öntvény és a rozsdamentes találkozása?"
Mert a két eltérő ötvözet közt oda-vissza ötvöző-diffúzió indul meg.
Melegen még jobban.
A végeredmény az lesz, hogy a korrózióálló edény feneke többé nem korrózióálló, ennyi.
"Jól barnított platni egyébként"
Na akkor ott lehet olyan vastag vegyes oxid, ami elegendő a védelemre.
Nem véletlen, hogy az iparban a korrózióálló acélok megmunkálásánál, hegesztésénél maximálisan kerülni kell az érintkezését szénacélokkal.
Elég egyszerűen kivédhető, a platni és az edény közé kell egy vékony nemvas és jó hővezető fém réteg, réz, alu. Talán a legegyszerűbb-legolcsóbb dupla réteg alufólia, mindig újat téve, amikor újra van használva.
Viszont ha nem zavar, hogy az edény talpa elveszti a korrózióállóságot,
*Viszont ha nem zavar, hogy az edény talpa elveszti a korrózióállóságot, akkor mehet így is.
Tudom, hogy nem filléres dolog, de én javaslom egy vastag fenekű saválló főzőedény, akár kukta beszerzését. Ezekben alul réz és alu rétegek vannak a jó hőelosztásért.
Az alá nem kell semmi a gázon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!