Hogyan tudnám az adenovírusba beletenni a koronavírus tüskefehérjéjét, hogy aztán az majd a szervezetbe juttassa?
Figyelt kérdés
2021. jún. 8. 17:12
1/7 Marci71 válasza:
Vakcinát akarsz fejleszteni ? És ehhez itt akarod összegyűjteni a tudást ? :) :) :)
2/7 anonim válasza:
Nagyon egyszerű. Fogod az adenovírust, elhasítod EcoRI és BamHI enzimmel, gélből kivágod a 17 kb fragmentet. Ezzel párhuzamosan fogod a tüskefehérje cDNS-ét, PCR-rel amplifikálod, olyan primerrel, ami EcoRI-BamHI végeteket ad hozzá (frame-re vigyázz!). Azután összeligálod, és kész is.
3/7 A kérdező kommentje:
Adenovírust (náthavírust) már nyertem ki orrváladékból. Ezek egyszerű, duplaszálú DNS vírusok. Nem tudom, hogy hogyan tovább.
2021. jún. 8. 17:33
4/7 anonim válasza:
A rekombináns vakcina nem olyan dolog amit otthon lehet barkácsolni. Elsősorban azért nem, mert komoly eszköz és műszer felszereltség kell hozzá. (Automata pipetta, ami a legalapabb eszköz, százezer forintos tétel. Inkubátor milliós. Magánembernek jó eséllyel el se adják.)
Ha ilyet akarsz csinálni, járj molekuláris biológia vagy biotechnológia szakra valamelyik egyetemen, ott megtanítják hogy kell.
5/7 Wadmalac válasza:
Komolyan te akarsz lenni az élő példa a konteósoknak, hogy tessék, így tud laborból indulni fertőzés?
6/7 anonim válasza:
"Adenovírust (náthavírust) már nyertem ki orrváladékból. Ezek egyszerű, duplaszálú DNS vírusok. Nem tudom, hogy hogyan tovább."
Következő lépés: izolálj belőle DNS-t. Turhát piszkálni mindenki tud, tiszta DNS nélkül semmire se mész.
7/7 anonim válasza:
Először elöltet próbálj meg készíteni, az se lesz egyszerű. A nulladik lépés a vírus felszaporítása valamilyen sejtszálon. Ja, nee, ilyet még véletlenül se jusson eszedbe csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!