Hol tudom levédetni ötleteimet, hogy pénzt keressek belőle?
Persze az ilyen cégek kósza ötletekkel nem foglalkoznak, csak jól kidolgozott, bizonyítottam működőképes dolgokra adnak pénzt/segítséget. nem akarják pazarolni az idejüket, mert sok az olyan önjelölt feltaláló aki el van halva a saját ötleteitől, de nem veszi észre, hogy azok eladhatatlanok, vagy nem megvalósíthatóak.
pl egy hasonló innovációs cég, akik néha pályázatot írnak ki, és a nyerteseket felkarolják. [link]
A szabadalom levédhető egy vagy több országra, akkor persze sokkal többe kerül.
Vannak szabadalmi kiállítások, ahol még hasznosításra el nem adott szabadalmak mutathatók be.
Ehhez természetesen előtte szabadalmaztatni kell /mert különben mit mutogatsz, ha nincs védve, már el is lopták/,
és fizetni kell a kiállítás/megjelenés költségeit...
Dióhéjban..
olyan egyszerű megoldásokra gondoltam, amit ha elmondanék, elesnék a lehetséges vevőimtől, mert egyből felhasználnák ... létező globális technikai, biztonsági problémákra tudok megoldásokat pl egyes okostelefonoknál
nem találtam fel semmi őrültséget ...
A "hol tudom levédetni az ötleteimet" kérdésre egy jó válasz van: Sehol.
Az ötlet védelmét minden szabadalmi jog kizárja. Az ötlet nem szabadalomképes egészen addig, amíg azt valaki ki nem dolgozta. Úgyhogy jól titkold, hogy mire gondoltál, mert ha elmondod és valaki MEGVALÓSÍTJA, majd szabadalmasítja, akkor te megszívtad. Vagy te dolgozod ki, vagy k.vára megbízol valakiben, aki "pénzeli" a kidolgozást, és imádkozol azért, hogy ne lépjen le a MÁR MEGVALÓSÍTOTT ötleteddel...
Tehát mégegyszer a kérdésre a válasz: nem lehet ötletet védeni.
valaminek a levédetése nem kevés pénzbe kerül...
Ellopni viszont egyszerű. Így ha nem kezdesz vele semmit, elég nagy eséllyel fogsz pofára esni. Ha építesz egy gépet, amit szabadalmaztatsz, azt még ellophatják. Egy kicsit itt, egy kicsit ott átalakítják és hopp, nem kell a felhasználásért fizetni.
Csak akkor érdemes, ha vannak mögötted támogatók, befektetők (persze ennek is van kockázata). Ahogy előttem is írták, legbiztosabb akkor lehetsz a dolgodban, ha megtartod magadnak;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!