Most hogy a SpaceX "nyerte" a lunar lander tendert ezt mégis hogy gondolják megvalósítani?
20
Senki nem mondta, hogy nem képes rá, csak nem erre fogják használni. Ezen mit nem értesz? Az SLS egy szuperdrága rakéta egyáltalán nem azért fogják felbocsájtani hogy LEO-n boostolgassa az ISS-t amikor van rá filléres megoldás. Ez csak a te fantáziád szüleménye, hogy az USA 10 milliárd dollárt azért költ el fejlesztésre meg aztán másfél milliárdot kilövésenként és akkor majd az Orionnal csinálnak pályakorrekciót, amikor ott a Cygnus-Antares páros kilövésenként 60 milliós árral.
"Senki nem mondta, hogy nem képes rá, csak nem erre fogják használni."
Nem. Ha már bedokkol, mekkora baromság is lenne használni a képességet.
Jólvan.
'Az SLS egy szuperdrága rakéta'
Az. csak ISS-ig nem is kell.
ÉS az Orion MPCV-nek Multi-Purpose van fejlesztve, négy épülő darabból egy van csak az Artemis céljára szánva.
És ISS-hez fel tudja vinni az Ares is, például.
De sebaj.
"ÉS az Orion MPCV-nek Multi-Purpose van fejlesztve, négy épülő darabból egy van csak az Artemis céljára szánva."
?????
Jelenleg 3 Orion küldetés van lefixálva (nyilván több is van tervben, de az még nem végleges), mind az Artemis program keretében. Az ISS-hez a jelen tervek szerint nem fog Orion indulni (hiszen épp ezért fejlesztették a CrewDragont és a Starlinert.
Jah az Ares :DD
Sebaj, hogy törölték a programot és egyébként pont az SLS és a CCP az utódja. De majd biztos újraindítják a kedvedért, hogy igazolják az elméletedet miszerint a NASA sok milliárdért fejleszt új rakétát, hogy a szuper űrhajójukkal csináljanak szuper drágán pályakorrekciót ahelyett, hogy alkalmazzák a filléres megoldást. Komolyan meddig alázod még magad?
"Jelenleg 3 Orion küldetés van lefixálva (nyilván több is van tervben, de az még nem végleges), mind az Artemis program keretében."
Eredetileg négy építése volt folyamatban. Mindenesként. Még a Mars programhoz is.
Hogy most 3-at behúztak az Artemishez, sőt bizonyára majd többet is, éppen a Crew Dragon és a Starliner miatt van, erre már nem kell.
Amúgy emlékeztetnék arra, hogy a kérdező az egész Orion dolgot azért kezdte piszkálni, mert leírtam,egyetlen mondatban megemlítettem, hogy képes lenne ISS pályaemelésre.
Szerinte nem. Kiderült, hogy de, tényleg képes lenne rá. Erre most kezdődik a MÁSFELÉ kötözködés, hogy nem arra van kitalálva. Vicc.
"Jah az Ares :DD
Sebaj, hogy törölték a programot"
Azt írtam, az is képes lenne rá. De írhattam volna a Delta IV-et is példaként.
"De majd biztos újraindítják a kedvedért, hogy igazolják az elméletedet"
Amit te találtál ki, hogy hülyézhess.
Figyelj, vegyél már észre valamit.
Nem vagy mindentudó. Én se, Sadam se. Van, amit te nem tudtál. Van, amit én ill. Sadam sem. Én nem álltam neki téged vagy őt ezért idiótának beállítani, Sadam sem kezdett bele ilyenbe. De te első másodperc óta szart dobálsz, főleg, amióta egy-két pontban a te ismereteidről is kiderült a hiányosság és ettől dührohamod van.
Higgadj le, sétálj egyet, szívj egy cigit, mittomén.
Ha nem vagy rá képes, akkor maradj magadnak.
A kérdésedre megvan a válasz, régen.
A Lunar Starship nem rendelkezik hőpajzzsal és légköri fékezésre, irányításra szolgáló szárnyakkal sem, arra van, hogy egyszer felszálljon a Földről, de soha többé ne térjen ide vissza, csak holdfelszín és orbitális közti szállító lesz.
Ezért kell mellé Légkörbe lépésre képes másik jármű.
Kész, lezárva? Lezárva.
Akkor most mégsem fognak orbitbúsztolni az Orionnal :'( pedig keztem beleélni magam, hogy meginvitálnak a boeinghoz hogy megold amit nekik nem sikerült.
Csak halkan kérdezném, hogy a Delta IV mióta human-rated? Na mindegy ne válaszolj, csak tovább égetnéd magad.
"Eredetileg négy építése volt folyamatban. Mindenesként. Még a Mars programhoz is."
Nem tudom, ez a négy épülő űrhajó honnan jön. Nem hiszem, hogy jelenleg négy példány is épülne. Jelenleg a harmadik indítást is csak 2024-re tervezik. Plusz az ESA-val csak 2017-ben kötöttek szerződést a második szervíz modul megépítésére.
"Azt írtam, az is képes lenne rá."
Képes lenne rá, ha létezne. De nem létezik. Nem is fogják megépíteni. Nem csak pár éven belül, hanem minden bizonnyal soha.
A Delta IV Heavy viszont valóban képes lehetne pályára állítani, bár nem Human Rated tudtommal, szóval azért azzal sem repkedhetnének emberek azonnal. (Plusz egy indítás bő 300 millió $ vele, szóval az sem volna olcsó megoldás.)
"Képes lenne rá, ha létezne. De nem létezik."
Pont azt írtam én is, keresd csak vissza.
"Nem is fogják megépíteni. Nem csak pár éven belül, hanem minden bizonnyal soha."
Mit?
Oriont? :) Ez most mire vonatkozott?
(Orion Lite-ra? Mert azt tényleg nem csinálják meg, az lett volna CSAK ISS orbitális-képes).
'Nem tudom, ez a négy épülő űrhajó honnan jön.'
"As of 2020, three flight-worthy Orion spacecraft are under construction, with an additional one ordered,[a] for use in NASA's Artemis program"
Ha téves, sorry.
"A Delta IV Heavy viszont valóban képes lehetne pályára állítani, bár nem Human Rated tudtommal"
Nem az, tényleg.
De már Orion prototípust vittek is fel vele, 2014-ben.
Spec ez is q drága rakéta.
Viszont ismétlem, mellékvágányon vagyunk. :)
"Pont azt írtam én is, keresd csak vissza."
Ezt írtad: "És ISS-hez fel tudja vinni az Ares is, például."
Hát ez nem nagyon utal arra szerintem, hogy egy nem létező rakétáról van szó...
"Oriont? :) Ez most mire vonatkozott?"
Nem az Orionra. Az Ares rakétára.
"Ha téves, sorry."
Nem tudom, az-e. Lehet, hogy nem. De honnan van az idézet?
"De honnan van az idézet?"
korábban nem tudom, hol láttam, de most az angol wikin találtam meg.
A Constellation lelövése után, most meg a Trump-Biden váltás után én úgy látom, minden kicsit kaotikus, összevissza hírek vannak aszerint, mikoriak.
Szerintem a NASA sem tudja ma, mit csinál holnap, mármint biztonsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!