Hogyan kéne elcsípni a Starlink műholdakat?
ezt használom, eddig kétszer mentem ki az adott időpontban de nem láttam semmit sem, csak a jól látható időpontokat nézem, mégse látszik semmi, tán nem helyi idő lenne
Ezek baromi kicsik. Rosszul láthatóak.
Az is lehet, hogy a te szemedhez ez a láthatóság már kevés.
Nekem is eddig egyetlenegyszer sikerült kiszúrni, tök véletlenül, a "vonatot", a fellövés utáni szóródó sort.
Lehet, hogy egy sima 10-12-szeres távcsővel már gond nélkül kiszúrod.
"azt írja good visibility"
Hát ez elég szubjektív.
Az első körben fellőttekre még úgy-ahogy igaz lehet, de az újabbak egyre jobban el vannak "sötétítve", a csillagászok tiltakozása miatt.
Az első pár Starlink misszió gyűrűit kéne keresni.
Csak hát ugyebár ezek nem egyenlítő-párhuzamos gyűrűk, így ritkán van olyan, hogy pont éjjel, pont fölötted megy el a sor, pont akkor, amikor a napfény is jó szögben kapja el.
Mintha tegnap este elkaptam volna a legújabb "vonat" utolsó holdjait.
Láttam pár másodpercig két műholdat, a saját látószögemből kb. 5 foknyira egymástól, kb. kelet-északkelet felé elhúzva, azonos pályán és sebességgel. Mindez csak sacc, mert pár másodpercig láttam csak. Este fél 11 körül volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!