Feltudok szállni két Boeing 747 repülővel aminek a tetejére két hatalmas ventilátor van szerelve, és ha körbe körbe repkedek egy terület fölött felhős időben tudok oda napsütést csinálni?
Mezőgazdasági szempontból érdekel a kérdés.Somogy megyében vannak földjeink, de sokszor felhős idő van.Mivel rengeteg földje van a családomnak,mindenki nevére a maximális földméret van íratva, szeretném ha jó termés is lenne.
Magán replülőtársaságot megbízhatok ezzel hogy szereljenek a repülők tetejére ventilátort, és azzal a földjeink fölött körözve eloszlassák a felhőket, így fölöttünk süssön a nap, máshol meg maradjon a felhős idő?
Körözni felette. Oké... És az aerodinamika probléma? Az elhanyagolható?
És külföldön azt csinálták amit itthon is párszor. Rakétákat lőttek fel és a jégesőt gátolták meg. Nem a felhő tűnt el, csak nem jégként hanem esőként hullott le.
De komolyan felejtsétek ezt el mert teljesen esélytelen.
Inkább bízz meg ezzel egy céget, hogy rakétákkal oszlassák szét a felhőket.
Sokkal olcsóbb is lesz, meg hatékonyabb is.
Egy jó kiadós esőre azért számíts.
Körözne. Ventillátorokkal a tetején.
Tegyük fel, hogy kivitelezhető ventillátorokat szerelni a tetejére, azért lennének komplikációk.
Egy: ez biztos, hogy nem lenne elég ahhoz, hogy elfújja a felhőket. Ahhoz túl kicsi a hely. Oké, sok földetek van. Na mármost, a repülési szabályzat szerint két ekkora repülő között a távolság 5 tengeri mérföld, azaz kb 9,26 km kell, hogy legyen. Ha mondjuk egy 100x100 kilométeres négyzetben terülnek el földjeitek, akkor is csak 10-11 repülőgép lehetne ott. Esetleg max talán háromszor ennyi, ha három repülési magasságban járnának, (függőlegesen 1000 láb kell, hogy legyen közöttük, azaz kb 340 m. Akkor kb lefoglalnának egy fél repülési zónát, és nem is biztos h ilyen vastag az a felhőréteg.
Kettő: pénz. Nem találtam adatot arról, mennyibe kerül üzemeltetni egy Jumbot óránként, de azt megtaláltam, hogy mennyit fogyaszt. Nagyjából 14400 litert óránként. A Debrecen Airport oldalán azt láttam, hogy a kerozin ára 124 forint literenként, legyen neked 100, mert nagy tételben veszed. Ebből azt kapod, hogy óránként a repülő 1440000, azaz egymillió-négyszáznegyvenezer forint. Óránként. Per repülő. Te is beismerted, hogy 1-2 gép nem lenne elég. Ez kizárt, hogy megérje.
Három: köröznének. Ebbe te belegondoltál? Ha valóban elfújnák a felhőket maguk elől, akkor körbe-körbe fújkodnák őket.
Viszont szerintem te egy troll vagy. Akinek ilyen sok földje van, az szerintem tapasztalt ilyen témákban. Tudnia kéne ennek a földbirtokos családnak, hogy az időjárást maximum rakétákkal tudják befolyásolni. Ilyen nagy gazdaságokban szerintem sokan használnak is. A Thummerer borászat is használ, pedig nekik csak kb 200 ha földjük van, nektek ezt a családtagok számával kell szorozni.
Ilyen sok föld kezelése felelősség, és szerintem azért elég talpraesett, akinek ennyi van. Ezeket az egyszerű számításokat te is bármikor elvégezhetted volna.
Ha pedig ez jutna eszébe valakinek full komolyan, akkor nem random gyakoris emberek véleményét kérné ki, hanem az illetékes helyeken kérdezősködne.
Rakd át a humorba, ott még jobb ötleteket kapsz majd:)
1. Ventilátorral nem lehet felhőt kergetni. Atombombával lehet, csak vannak hátrányos mellékhatásai.
2. A Boeinget is ventilátorok hajtják. Gázturbinának hívják, kétáramúnak, de a lényeg itt is a ventilátor. 747-esen van négy. Az viszi a gépet. És kicsi ahhoz, hogy széthajtsa a felhőket.
Tehát annál nagyobb ventilátor kéne. De ha a gépre nagyobb ventilátort teszel, mint ami a gépet hajtja, akkor talán, esetleg nem fogja szerinted a gépet is elfújni pont nem arra, amerre menni szeretne?
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy rá se lehetne szerelni, amekkora kéne, méret, tömeg, légellenállás miatt.
3. Az ötletedhez nem eléggé, de azért egy Jumbo is állati nagy. Tudod mennyi levegőben a minimális fordulóköre?
A pár száz hektáratok minimum ötszöröse.
Szóval nem fog fölötte körözni.
Héja igen, motoros sárkány igen, Jumbo nem.
4. Lehet ilyen-olyan célokra akár 747-est is kibérelni.
Erre a célra mondjuk a fentiek miatt nem. De amúgy szerintem ilyen 747-es, csak egy egyenes átrepülés projekt havonta egyszer is éves szinten több e kerülne, mint a pár száz hektárotok komplett éves profitja.
Ne haragudj, de ez az ötlet körülbelül olyan 6-8 éves gyerek gondolatvilágára hajaz, olyanéra, aki nem tanult még fizikát sem.
Én javaslom, hogy ne érdeklődj tovább hivatalos szerveknél a megvalósításról, már most is valószínűleg minden megkeresett személy sírva röhög, ha eszébe jut a kérdés.
#15, nem hiszem, szerintem troll.
Ha nem akkor javaslom a családodnak hogy ne te kezeld a vagyonukat és a földjeiket!
Amúgy kicsit sajnálom a kérdezőt, ha komolyan kérdezte, nekem sem esne jól ha megkapnám h troll vagy vagy idióta.
Ha komolyan kérdezted bocsánat, de azért ez tényleg nem.
"Körbe lehet aztán felhős"
Legyen határozott a határvonal, vagy lehet kissé szabálytalan is? Az unokaöcsémék cége mindkettőt tudja, de az első nyilván drágább. De az tudnod kell, hogy ahogy a nap jár, a napsütötte terület ellipszise változik, és nem tudják korlátlanul "nyomorgatni" az alakját, szóval a földön is változik valamennyit a napsütötte terület.
Nemtom, én teljesen elvesztettem a bizalmam a közoktatásban is.
Vagy a trollság valami invazívan terjedő génmutáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!