Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha visszautaznál az időben és...

Ha visszautaznál az időben és egy töltött pisztolyon meghúzod a ravaszt, ami egyenesen anyád fejére mutat, mi történne?

Figyelt kérdés
Mert ha megölöd akkor te sem lennél.Vagy nem tudnád lelőni?
2010. aug. 21. 17:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

De miért nem értitek meg, hogy nincs paradoxon, amíg nem jutunk ellentmondásra, márpedig amíg valaki nem mondja meg, pontosan hogyan is akar visszautazni, addig nem is tudunk ellentmondást találni, mivel a levegőbe beszélünk.

Én azt mondom, hogy ha az univerzumot egy 4 (vagy több) dimenziós testként képzeljük el, egyszerűsítve képzeljük el egy szalagot, az időutazást ebből kilógó szálként is el tudjuk képzelni, ami a szalaghoz kötődik, és meghajlítja azt. Tehát a szalag folyamatosan vibrál, nincs egy konkrét időfolyam, hanem folyton változik.

2010. aug. 22. 07:25
 22/28 anonim ***** válasza:

Idióta kérdés.Először is nem mindegy hogy mennyire mennénk vissza az időben.Aztán hogy mi történne?Szerinted???Meghalna te balfas* -_-

Különben is vissza utazás a múltba az LEHETETLEN!

2010. aug. 22. 14:01
 23/28 anonim ***** válasza:

nekem lenne egy otletem az idogepre, ami kapcsolodik az elozo kommentemhez.

egy olyan gepet kellene epiteni, amely kiszakit valamennyi anyagot az univerzumbol, azt eltarolja akarmeddig. a jovoben ugyanugy letezik ez a gep. aki vissza akar menni az idoben, annyi anyagot cserel ki, amennyi a sajat anyaga. igy nem serul az anyagmegmaradas torvenye. ebben az esetben ugyan csak a gep uzembe helyezesenek idopontjaig lehetne visszamenni, de az is valami...

mar csak ki kellene talalni, hogy a gep mikepp tartson kapcsolatot a jovovel, illetve a multtal. talan egy miniatur fekete lyukon keresztul, ha kepes az idovonalban hurkot kepezni. de ez mind fikcio.

ha szokott barki is olvasni, annak ajanlom Wolfgang Jeschke A Cusanus jatszma c. konyvet. erdekes felvetese van az idoutazas lehetosegevel kapcsolatban.

2010. aug. 22. 16:25
 24/28 anonim ***** válasza:
És mi van akkor, ha az idő minden egyes pillanatához egy-egy világegyetem,"dimenzió" tartozik más-más jelennel, múlttal és jövővel? És ha átmész abba, amibe szüleid fiatalok és megölöd őket, akkor csak annak az egy dimenziónak a jövöjét változtatod, a maradék végtelenét nem. És így már nem is probléma az időparadoxon, mert a saját világod ebből semmit nem észlelt.
2010. aug. 30. 16:35
 25/28 anonim ***** válasza:
Ezzel csak az a baj, hogy kizokkensz a sajat vilagodbol, es alternativ valosagot hozol letre. onnantol kezdve az ervenyes rad, ami ott tortenik. ha visszamesz a multba, csak egyetlen mult letezik szamodra, ami megtortent. jovo azonban szerteagazik. minden egyes dontes mas iranyba tereli az esemenyeket, igy egy momentumbol valoban tobb dimenzio is kiindulhat, te viszont csak egyetlen dimenzioban letezel, mint onmagad (az alteregoid masik dimenziokban nem te vagy). nem valaszthatod meg, hogy ha visszamesz a multban, megolod anyad, visszamesz a jovobe, hopp, es eletben maradsz. anyad nem lesz egyik dimenzioban sem, mert abban a pillanatban, amikor kialakulnak a parhuzamos dimenziok, nem lesz egyikben sem, hogy megszuljon. esetleg a lovest koveto pillanatban ismet a multba utazol, ahol anyad meg el, onnan kiagaznak olyan dimenziok, amelyekben meg el, es megszul. csak a megfelelo jovobe kell "visszamenned", hogy elfoglalhasd a helyed.
2010. aug. 30. 17:03
 26/28 anonim ***** válasza:

16:35-ös vagyok. De nem a múltba megyek vissza, hanem, egy olyan dimenzióba amiben az én dimenziómban élőknek az alteregója és az egész dimenzió úgy néz ki mintha pl 20 évvel fiatalabb lenne az én dimenziómhoz képest.

Vagyis igen ott is meghalhatok, de ha megölök szüleim alteregóit, akkor nem a szüleimet öltem meg. Csak látszat lenne, hogy az időben utazol, mert egy másik dimenzióban vagy.

Szerintem úgy lehet ezt elképzelni mint 2 párhuzamos egyenest, melyeket egy mindkettőre merőleges szakasszal összekötötted. Ha ezen a szakaszon átmész, e egyenesről f egyenesre és f egyenesből kiradírozol egy darabot, és nem újra összekötöd a két félegyenest, hanem a radírózás helyétől egy hullámos(vagy akármilyen) vonalat húzol úgy, hogy e és f egyenestől is távolodjon(bár ez nem valami jó geometriai megfogalmazása:D). Vagyis: Belenyúltál f egyenesbe úgy, hogy e egyenes ebből semmit nem érzékelt.

Bár a te elméletedet támasztja alá előző válaszoló, az, ha azt a vonalat nem e, és f-től távolodva, hanem e felé huzzuk hogy átmenjen rajta. Akkor viszont találkoznak

De ennyire nem hiszem, hogy akár még elméletileg is lehet változtatnia valóságon, szerintem bármit csinálsz e és f egyenesnek muszáj párhuzamosnak maradnia...

2010. aug. 30. 17:37
 27/28 anonim ***** válasza:
előző vagyok bocsi néhány helyen kicsit érthetetlenül fogalmaztam meg:D
2010. aug. 30. 17:38
 28/28 kgaba88 válasza:
Attól, hogy fejbe lőnéd, ő meghalna. De Te tovább élnél, csak soha nem születnél meg. De a fejbelövés pillanatában nem szűnnél meg létezni. Ez az új múlt egy új jövőhöz vezet.
2012. aug. 6. 02:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!