Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek a Bibliában...

Alex22 kérdése:

Szerintetek a Bibliában leírtak tudományosan bizonyíthatók?

Figyelt kérdés
Szerintem igen.
2010. aug. 14. 22:12
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Nekem egy hittan tanárom úgy próbálta elmagyarázni, hogy az ószövetség a teremtéstörténettel, és az általam hitt sok hülyeséggel együtt az akkori ember számára tanító szándékú, mondandóval, tanítással ellátott történetek, egy abban a korban élő ember számára elfogadható, érthető köntösben feltüntetve.
2010. aug. 15. 22:05
 32/36 anonim ***** válasza:
Asszem tényleg "cyanobaktérium-burjánzás" volt benne, le is írtam hogy ennek a következménye volt vagy a béka vagy a sáska szaporodás és hogy 10 csapás 5 összevolt kapcsolodva,de már nem emlékszem, egyébként a tudományos magyarázat nektek mit jelent? Mert nekem azt hogy a természet olyan dolgokat csinált amit az emberek 1 felsőbhatalomnak tulajdonítottak. Ezért nem értem hogy ha fizikusok, meg vérbe tudomány emberek vagytok, miért kapjátok fel erre a vizet...
2010. aug. 15. 23:18
 33/36 anonim ***** válasza:

Az rendben van, de azt remélem tudod, hogy a cianobaktérium burjánzása közben mérgező az állatvilágra nézve (bármire, ami megeszi - megissza a vizet)

Ennek kapcsán az élből hülyeség, hogy a békák ezért szaporodtak volna el. Esetleg ha azt írták volna, hogy ezért megdöglöttek a halak az már jóval hihetőbb.

2010. aug. 16. 00:31
 34/36 A kérdező kommentje:

Tudományos bizonyítékok a bibliáról:

1. Ez egy érdekes dokumentum film. Egy tudós számos bizonyítékot mutat fel arra nézve, hogy a földünk nem több millió éves, és lehet, hogy pár ezer évvel ezelőtt volt egy nagy özönvíz.

[link]

2. Megtalálták Noé bárkáját cimű dokumentumfilm.

[link]

3. Átkelés a Vörös tengeren

[link]

4. Torinoi halotti lepel: ebben dokumentumfilmben arról a lepelről van szó, amibe jézus halott teste be volt tekerve. Ez az egyetlen tárgy ami bizonyítja Jézus feltámadását.

[link]

5. Sodoma és gomora

[link]

6. A Föld kora: ez egy előadás, amiben Dr Kent Hovind bizonyítékokat mutatfel, hogy a bolygónk nem több millió éves.

[link]

7. Az Éden kertje: Ebben az előadásban Hovind bizonyítékokat mutat fel arra, hogy dinók nem több millió évvel ezelőtt éltek, és az ember nem a majomtól származik, meg több minden stb.

[link]

8. Kérdések és válaszok

[link]

9. Merre keresem az Igazságot: ez a dokumentumfilmbe (ismeretterjesztőfim)arról szól, hogy nem rég megtalálták a régi bibliai tekercseket

[link]

A " Merre Keresem" sorozatot itt találjátok, itt is érdekes dolgok vannak

[link]

Ha valakit tényleg érdekelnek a bizonyítékok, azoknak ajánlom, hogy nézze végig ezeket.

2010. aug. 19. 23:26
 35/36 anonim ***** válasza:
2010. aug. 21. 23:10
 36/36 anonim ***** válasza:
Hol mutat bizonyítékot ez a Kent Hovind? Egy bizonyítékot sem mutat, csak bibliamagyarázatot tart. Néhány jelenséget említ és úgy magyarázza a Bibliát, hogy a kettő illeszkedjen. Vagy éppen a Biblia elle szóló tudományos elméleteket kérdőjelez meg, de egyetlen bizonyítékot sem ad a Bibliára. A végére oda lyukadunk ki, hogy egyikre sincs bizonyíték.
2010. aug. 22. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!