Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek a Bibliában...

Alex22 kérdése:

Szerintetek a Bibliában leírtak tudományosan bizonyíthatók?

Figyelt kérdés
Szerintem igen.
2010. aug. 14. 22:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
az utóbbit a tíz csapásra értettem és mindegyik csapást megmagyarazták
2010. aug. 14. 22:54
 12/36 anonim ***** válasza:
41%
nemár,hogy a teremtésben hisztek..ez annyira abszurd! amúgy is utálom,ha vki tényleg elhiszi az ilyen dolgokat,hogy jajj imdákozzunk istenhez,és megsegít,meg mittomén,erre még itt néhányan azt mondják,hogy a biblia megmagyarázható tudományosan?hogy az volt?na nemár.....hülyeség!csak mivel nem úgy született az ember,hogy atomfizikus volt már alapból,így vmit kikellett találni,hogy hoygan lett,és mivel az ember volt akkoris a legokosab előlény,így hopp..megalkotta istent saját képére,hogy biztos ő hozta létre a világot..ezen nagyon feltudom húzni magam bocs mindenkitől,de én vérbeli tudományembere vagyok
2010. aug. 14. 23:04
 13/36 anonim ***** válasza:
0%
kettévállt a tenger? vagy inkább aszály volt de nagyonnagy.
2010. aug. 14. 23:28
 14/36 anonim ***** válasza:
21%
miért ne lehetne tudományos magyarázat? Egyébként amilyen ingerrel írtad ezt erre 1 pszihológus azt mondhatná hogy fanatikus ateista vagy ergo valami történt gyermekkorodban ami miatt így reagálsz a hívőkkel kapcsolatban. Ha nem lennél fanatikus értenéd hogy a tudományos magyarazát azt jelenti hogy közvetlenül nem isten csinálta.
2010. aug. 14. 23:28
 15/36 anonim ***** válasza:
23:28, azzal kapcsolatban csak arra emlékszek hogy a hapek kipróbálta tud-e lépkedni hirtelen lehűlt láván,és tudott.
2010. aug. 14. 23:29
 16/36 anonim ***** válasza:
34%

A Bibliában leírt próféciák mind beteljesedtek(nem utólag írták meg őket,ez bizonyítható...).Ezeket a bizonyos "jóslatokat"jóval azelőtt írták le a Bibliába,mielőtt azok bekövetkeztek volna,volt ,amit 200 évvel a történte előtt jegyeztek fel, nagyon pontos részletességgel.Csak egy példa:Babilon pusztulásának jóslata...

Jézus idejében történtek csodák.Ezeket valójában Isten tette.Ilyen csoda volt a tenger ketté válása is.A mai időkben nem történnek ilyen csodák.Ennek az oka is megvan írva a Bibliában.De ez nem azt jelenti,hogy ami a Bibliában van,az mese.

Amit a Biblia ír az utolsó időkről,az sem bizonyítható tudományosan,mégis, lassan beteljesedni látszik.

Ha tudományosan bizonyítani is lehetne a Bibliával kapcsolatban bármit is,szerintem a szkeptikusokat,ateistákat az sem győzné meg.

Hogy a Bibliában leírtak mennyire igazak,azt szerintem nem lehet tudományos úton bizonyítani,mert ez a téma minden tudomány felett áll.Csak az idő és a tapasztalatok tudják bizonyítani a Biblia igazságát.

2010. aug. 14. 23:32
 17/36 anonim ***** válasza:
23:29! az egy tűzoltó volt.
2010. aug. 14. 23:37
 18/36 anonim ***** válasza:
51%
képzeld semmi sem történt velem gyerekkoromban,cska megvan a józan eszem,és tudom,hogy mindenre van magyarázat..másfelől lehet azért tűnök ilyen indulatosnak a hittel kapcsolatba,mert fizikusnak tanulok,de én sose hittem az ilyen hülyeségekben,mert tényleg olyan,mint a kártyából jóslás....azis hülyeség
2010. aug. 15. 00:38
 19/36 anonim válasza:
Megjelenik egy havilap az újságárusoknál,az e havi témában a Bibliát taglalja.Ez egy tudományos írás,szerintem elég jók a számai.Sajnos a nevét most nem tudom megmodani,mert hétvégente édesanyámnál szoktam olvasni ilyeneket,és ő több fajtát is vesz,tehát nem tudom tényleg,hogy ez melyikben volt,de az újságárus biztosan tudná,ha rákérdeznél.Nekem tetszett,nagyon érdekes volt,én nem igazán vagyok hívő,de ez a szám tetszhet hívőnek-nem hívőnek egyaránt,mert van mire van tudományos magyarázat,van amire nincsen,ezért.
2010. aug. 15. 00:55
 20/36 anonim ***** válasza:

szerintem ami a Bibliában le van írva, annak nagy része bizonyítható tudományosan is, csak egy kicsit szabadabban, nem szemellenzővel kell értelmezni a Bibliát

lásd: Teremtés napjai ne feltétlenül mai értelemben vett 12órás napok, lehetnek több millió évek is, lehet h nem is egyforma hosszúak, csak mivel 200 évvel ezelőttig senki sem tudta volna felfogni ezeket a nagy számokat, Isten az ókori ember számára is érthető módon közölte mondandóját.

2010. aug. 15. 02:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!