Ahhoz, hogy nyílt terepen 10km távolságból hány dB-el kell szólni a hangnak, hogy hallatszódíjon? Nyílt terepről beszélek és nyári estéről. Lehet téli is viszonyítási alapnak.
egyet tudok(mondta a születésétől vak ember-annak születtem és miután ezzel az Emberrel találkoztam)látok....
a x.kerben van egy idegesítő evakuláló riszató minden hónap elején légvomnalban a 14 .kerben lehet hallani(szomszédos kerület-de akkor is durva-na!!!)
Erősen függ pl. a frekvenciától. Itt a képen adott frekvenciához lehet nézni kb. csillapítást dB/100m egységben. (Elvileg önállóan futtható app.)
1kHz-hez pl. a képen ~0,5 dB/100m, vagyis 10 km-en ~50 dB jön ki a 0 dB-es hallásküszöbhöz. De ez csak nagyon elnagyolt becslésnek felel meg így.
"3
Aha oké. És a nyári vagy téli estén milyen az idő, stb.? Nem csak a tereptől függ. Sok egyéb tényező is van én csak párat kérdeztem. Pontosítsd kérlek.
Azt ne írd, hogy egy átlagos este mert lemegyek hídba komolyan. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!