Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért vannak idegen szavak,...

Miért vannak idegen szavak, helységnevek, országok egy intrelligencia tesztben? Ez tisztességtelenségnek tűnik.

Figyelt kérdés

Ha ,mondjuk valaki nem tgudja azt, hogy hol vannak bizonyos városok vagy, hogy mi az angol megfelelője egy magyar kifejezésnek, akkor az még nem jelenti azt, hogy valaki buta.

Megkérdezném, egy angol vagy amerikai tesztben van-e olyan kérdés, amely arra vonatkozik, hogy a tesztet kitöltő tudja-e egy románm, magyar, szlovák, ukrán szó jelentését?

Vagy olyan mozaik betű játékok vannak a tesztben, hogy abból rakj ki egy angol szót, városnevet stb. Ez tisztrsségtelen és soviniszta jelenség. Kik gyártják ezeket a teszteket?

Én tisztelek minden nyelvet és nemzetet, de mindenkit a saját nyelve alapján kell megítélni és nem szabad senkire sem ráerőszakolni idegen nyelvet, nyelveket és azok szavait, kifejezéseit.

#IQ teszt #nyelvi szabadság #nyelvi kultóra #nyelvi demokrácia #nyelvi egyenlőség #nyelvi sovinizmus
2020. dec. 12. 20:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ja, nem tudtam mire írta az R-t, a kérdésben nem tűnt fel. De vak vagyok, hogy nem tűnt fel egy felesleges r. Attól függetlenül ez nem poénkodás, hanem kötekedés.
2020. dec. 23. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!