Ha egy védőérintkező nélküli, hordozható ÁVK-val ellátott dugaszolóajlzatba dugok egy kapcsolóüzemű, fém testű készüléket, majd egyidejűleg megérintem a testét és egy idegen nagy fémtestet, akkor nem kéne leoldani az ÁVK-nak?
"miért kéne 110V-nak lennie."
Mert mindkét pólus és a föld közé zavarszűrő kondenzátorok vannak kötve, és így ha a földpont nincs bekötve, két sorbakötött, egyforma kondezátor közepét fogja az alany.
De ezt a "Ha leverek egy földszondát" kérdésnél sem akartad érteni.
Ez egy olyan társasház,ahol csak az ajtók melletti dugaszolóaljzatok vannak ellátva védővezetővel,a többi nincs.
Ahonnan a kert üzemel,pont ilyen sajnos.
Viszont gondolom TN rendszerben nem megengedhető,hogy ilyenkor lokálisan leverek egy földszondát.Gondoltam rá fejben,de én biztosan nem kérdeztem itt ilyet.
"De ezt a "Ha leverek egy földszondát" kérdésnél sem akartad érteni."
Hol? #1 vagyok.
El kéne már felejteni a 40 éve a szovjetúnióban vett jó kis háztartási berendezések használatát (a két zavarszűrő megrázó kondival egyetemben).
Tessék kettős szigetelésű EU konform eszközöket vásárolni a balesetek elkerülése végett..
"Hol? #1 vagyok."
Bocs, nem te voltál, csak mindkettőtöknek pár napja 59 %-a volt.
De egyébként a hol?... hát azért írtam a kérdés címét, amit az ember beüt a "Keress!"-be itt jobb oldalt fent, és akkor kiadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!