Forgással előidézhető gravitáció? (Interstellar). Miért forog a Juno űrszonda?
Az Interstellar című filmben amikor elindulnak a féreglyuk felé Cooperék az Endurance forgó mozgásba kezd és rá nemsokkal már talpra tudnak benne állni az emberek.
Ez fiktív vagy valójában is működik? Egyáltalán összefüggésben van a forgás és a gravitáció? Hallottam olyat is hogy ez a G erő hatást csökkenti.
A Juno űrszonda miért forog? Ilyet még nem csinált egy szonda sem.
Mi van nem lehet fantáziálni? Atya ég. Képzeld épp próbálok elszakadni a Sci-fi világától azért tettem fel ezt a kuva kérdést.
Szeretném megtudni hogy mi a valós és mi nem. És szerencsére kaptam nagyon korrekt válaszokat innen is köszönöm.
Nem tudom te voltál e az előtted lévő válaszoló is de elmondanám nem kioktatni akartalak, ott alapvetően működő dolgokat említettem meg. Az "esetleg lenne" mondat kezdés meg nem azt jelenti hogy ez így működik(ne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!