Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha van egy gördeszkám,aminek...

Ha van egy gördeszkám,aminek gumikerekei vannak,az jobban gurul majd?

Figyelt kérdés
Fizikailag,ha nagy kereke van,az jobb,stabilabb,mint a sima kerekek?Tehát magyaránt nagyon sima gurulás a cél,és esésmentesítés.
2020. szept. 8. 17:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ön- és közveszélyes vagy, ugye tudod?
2020. szept. 9. 13:50
 12/22 A kérdező kommentje:
Azért,hogy tudjam milyen legyen,majd reprodukálom. 11...alkalmas vagy te arra,hogy eldöntsd,hogy ki micsoda?Diploma,egyebek?Vagy csak ezekkel a szövegekkel akarod elérni,hogy a válaszaid nagyrésze hasznos legyen,hogy az egódat növeld? Képzeld,lehet ilyet biztonságosra csinálni. Olvasd el a kérdést,mielőtt válaszolsz rá. Első osztály,általános iskola. Te vagy a közveszélyes,mert egyből mész,ahelyett hogy körülnéznél...
2020. szept. 9. 13:59
 13/22 Wadmalac ***** válasza:

Azért van némi alapja a #11-nek.

"Képzeld, lehet ilyet biztonságosra csinálni."

Igen, ez igaz. Lehet.

De megkérdőjelezhető, hogy az a készítő, aki ilyen alapvető vázlatos tervezési pontokban már a GYK válaszolóira szorul, rendelkezik-e a biztonságosra készítés tudásával.

Könnyen lehet, hogy életveszélyes lesz, amit te biztonságosnak HISZEL, csak mert nem ismert szempontokat nem vettél figyelembe.

Szóval bizony benne van a pakliban egy Darwin-díj esélye.

Ott is sokan hitték, hogy biztonságos, amit összeraktak.

2020. szept. 9. 14:30
 14/22 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül úgy nem kezdek bele,hogy nem tudom mit csinálok. Idáig eljutottam.
2020. szept. 9. 14:41
 15/22 Wadmalac ***** válasza:

Az egy jó kezdés. Készítés közben is lehet tanulni, a biztonság az elsőrendű szempont.

Bár tény, hogy az ilyen motoros deszkákból a legjobb bolti darabok sem éppen a legbiztonságosabb járművek. Alapvetően a gördeszka nem is járműnek lett kitalálva.

2020. szept. 9. 14:57
 16/22 anonim ***** válasza:

#12, Hiába fröcsögsz, az ilyen elmeroggyantak gyilkolnak a közutakon, aztán pislognak, hogy ja, nem láttam, mert szürke kabátban volt, esett az eső, és hát különben is, 50 cm3 volt alattam, a fék meg a Gézánál volt, mert épp megheftöli, de amúgy sem tudnék megállni vele...

És nem érdekelnek a részletek, ugyanis ez egy nyílt fórum, és helyből kivágnám innen az olyan kérdéseket, amik bárkinek ötleteket adnak ilyen agyament dolgokhoz.

2020. szept. 9. 16:07
 17/22 A kérdező kommentje:

Hú hát Einstein valószínűleg csöndbe maradna,megse próbálna vitatkozni egy ilyen jó kiadós odaverő szöveg után :D Senkit nem izgat,nyugodtan abbahagyhatod,vagy ott a word,esetleg írd le valaki másnak ha muszáj. Add ki magadból. "Hiába fröcsögsz, az ilyen elmeroggyantak gyilkolnak a közutakon, aztán pislognak, hogy ja, nem láttam, mert szürke kabátban volt, esett az eső" ez hogy jön ide???!??!?!?!?! Magyarázd már el nekem tanár úr. Fegyőr...1. El se olvastad a kérdést már olyan dolgokat írtál,amiknek köze nincs a dologhoz.

2. Most meg itt igyekszed kiharcolni az igazad a mellébeszélésekkel...

Sose akarsz leállni?

Hát igen,nem feltétlen. De arra gondoltam,hogy csinálok hozzá féket,ami egyből megállítja a kis járművemet,de úgy,hogy az tényleg egyhelybe ott abba a pillanatba ott maradjon. Illetve egy "lassabb" megoldást. Kellene egy kuplung...amire egyszerű "rálépni" tehát ne úgy,mintha csikket taposnék el. És akkor meg tudok állni anélkül,hogy leállítsam a motort.

2020. szept. 9. 21:22
 18/22 A kérdező kommentje:
Nézz Wadmalacra,ő kultúráltan beszél,beszélt a biztonságról is,de nem verte bele a fejem a betonba,nem is értem miért...Na de Wadmalac...Olyanra gondoltam,hogy "belebújhatós" is lehetne,tehát lerepülni róla nem lenne olyan egyszerű,max esni vele(ezt nagyon lecsökkentve persze),de akkor sem lesz baj,mert ott a térdvédő,sisak...ott a két kezem,amit magam elé rakok instant...és nyilván ha elesek 10-el, az nem akkora baj. DE még arra is gondoltam,hogy valami érzékelő lenne alatta,ami a szintet figyeli. Tehát ha az egyik oldala dől,kitámasztja. Vagy ha dőlnék NAGYON instant motor off,+ a kitámasztás. Arra gondoltam,hogy fémrudakat kidob,amik megállítanak. Mint egy pók. Lábak ki. Mondjuk lenne hegyes is,hogyha föld van a környéken, akkor lazán belemegy. Mint egy biciklit úgy kitámasztaná. De mondjuk arra is,ha esnék,nagyon belassítja a motort hirtelen,és akkor az esés ereje is 0.
2020. szept. 9. 21:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Azt azért tudd, hogy 300W-nál nagyobb teljesitményű motorral hajtott járművet csak akkor használhatsz bárhol privát területen kivül, ha annak érvényes forgalmija van és neked érvényes jogositványod rá. Házilag barkácsolt 50 ccm motorral hajtott gördeszkát legfeljebb otthon a kertedben, vagy másnak a kertjében (természetesen az ő engedélyével), vagy versenypályán, közforgalom elől elzárt területen használhatsz.

Magyarán, ha te azzal kimégy az utcára és beinditod, és a rendőr meglát, akkor úgy lerángat róla mint a huzat, megbüntet és még le is foglalja a járművedet.

Persze, levizsgáztathatod, de ahhoz meg kell felelnie a közforgalmi műszaki követelményeknek, és hát amennyiből te azt megvalósitod, annyiból három másik, teljesen új motoros gördeszkát vehetnél magadnak.

2020. szept. 9. 22:27
 20/22 Wadmalac ***** válasza:

"Olyanra gondoltam,hogy "belebújhatós" is lehetne,tehát lerepülni róla nem lenne olyan egyszerű"

Ezzel a BMW nálad, nálam jobb mérnökei is próbálkoztak a kasztnis robogójuk esetén, az eredmény az lett, hogy a crash-tsztnél a dummy-bábunak mindkét karja leszakadt.

"akkor sem lesz baj,mert ott a térdvédő,sisak"

Általánosan huszas-harmincas tempóig az is véd valamit, de ha ötvennel felhemperegsz vagy kicsúszva bedarál a kamion, nem sokat ér. Az meg fék- vagy tapadási probléma miatt közúton esélyes, még egy kerékpár is jobban véd jármű alá kerüléstől a mérete miatt, mint ez.

"DE még arra is gondoltam,hogy valami érzékelő lenne alatta,ami a szintet figyeli. Tehát ha az egyik oldala dől,kitámasztja."

És azzal a lendülettel le is veszi a súlyt és ezzel az összeszorító erőt a kerék-út kapcsolatról, máris tuti a megcsúszás.

"Vagy ha dőlnék NAGYON instant motor off"

Akkor helyből jön a dupla motorfék-erő, ami döntött kanyarban azonnali hempergést csinál.

Amúgy a motor-off mindenképpen kell, csak nem így, hanem egy mondjuk csuklóra kötött pánt formájában, úgy, ahogy a jetski esetén a gáz vissza + körbepöfögés van, ha leesik a páciens.

"Arra gondoltam,hogy fémrudakat kidob,amik megállítanak. Mint egy pók. Lábak ki."

Deszka megáll, mint a szög, te meg repülsz tovább ötvennel. Nem egy vidám szcenárió.

Na látod, erről beszéltem (beszéltünk) a biztonság ügyén, ezernyi biztonsági ötleted lehet, ami megfelelő szakértelem híján még veszélyesebb, mint az alap szerkentyű.

Tényleg veszélyes vázlatos koncepcióval ilyet építgetni.

A 300W megjegyzés is tök jogos, rendőr ott helyben elás.

Megjegyzem, egy ilyen deszkára a 300W is túl sok, a tervezett 50 cm3 motor meg ágyúval verébre kategória.

Enyhe túlzással Hayabusha motor Babettára.

Láttam már házi építésű motoros deszkát 5 köbcentis modellmotorral hajtva és az is kulturáltan vitte.

Ezek a modellmotorok tizenezres fordulaton 2 lóerőt is leadnak.

2020. szept. 10. 07:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!