Hegesztőpajzsnál milyen a jó, biztonságos reakcióidő?
Az a legjobb amelyiknek az optikai besorolása csupa egyesből áll.
Tehát ilyen: 1-1-1-1
Akkor, hogy annyira ne nyugodj meg: https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__2858835-..
Az a helyzet, hogy engem tudományos tényként érdekel. Az, hogy szerinted elég gyorsan reagál, a nem is tudjuk milyen gyors, az a hited. Lehet igaz, lehet nem. Egyiken se tudjuk. Ahogy azt sem, amit a linkemen utoljára írtak. Te bízni akarsz abban, hogy vigyáznak, de lehet venni karácsonyi lézerprojektort, meg direkt lézeres filmprojektort is. És aki meg itt gondolom azt gondolta, hogy abból, hogy leírnak pár szabványt aminek papíron megfelel, én megtudom, hogy hány ms a biztonságos. Egyrészt a szabvány számából nem tudom, hogy mi van benne, tehát, hogy minek felel meg, ugye én nem azt kérdeztem, hogy mi a neve a szabványnak aminek megfelel. Másrészt, ha tudnám, abból se tudnám, hogy az biztonságos-e. Az, hogy milyen reakcióidő biztonságos, függ a sugárzástól, a távolságtól, és a szűrőtől, és attól, hogy mekkora teljesítmény bejutása nem okoz bajt. Aztán ezen kívül azt is rá szokták írni, hogy a reakcióidő hány fokon annyi. Erről is kéne egy görbe, hogy hány fokon mennyi, de most azt se tudom eldönteni, hogy az 1/10000 vagy az 1/25000 a gyorsabb, és nem azért, mert nem tudom kiszámolni, hanem mert szerintem rosszul írták ki. Meg sehogy se mindegy, hogy 25ms, vagy 0,04ms, de nem tudom eldönteni.
Az Uv szűrésük 100%-ban fennáll sötétedés nélkül is, a sötétítés csak a láthatót szűri.
Szóval a sötétedés csakis a látható fény elvakítása ellen van.
Szemkárosodást nem tud okozni századmásodpercek alatt, szóval a lényeg, hogy a pajzs zárideje jó, ha nem tudod érzékelni a villanást.
Ha az ívgyújtás után látod Lenint pizsamában, akkor az a pajzs rossz.
Ez viszont nem fog maradandó szemkárosítást okozni, csak állati zavaró.
Általában az elem nélküli, csak napelemes pajzsok szoktak annyit késni, hogy még látni tudod a villanást, de már az sem mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!