Hogy lehetséges hogy szinte minden állatfaj képes önmaga C vitamint előállítani a testében kivéve az embereket?
Én nem pontoztam le, de meg tudom indokolni, mások miért tehettek így. A felegyenesedett járásnak, beszédnek, nagyobb agykapacitásnak. Ahogy hollófernyiges is megírta (#4), az összes óvilági majomra igaz, hogy nem tud C vitamint előállítani, tehát az a mutáció már minden bizonnyal a közös ősben is megvolt.
"Csak azon csodálkozom, hogy a c vitamint "előállító" funkciót nem próbálták még mesterségesen beültetni/aktiválni a dns-ben."
Nem tudom miért, amikor az emberi génmódosítás tiltott (legalábbis az örökletes, de máshogy meg elég problémás volna elintézni). Cserébe a táplálékkal remekül bevihető a C vitamin, szóval van sokkal egyszerűbb megoldás is a hiány pótlására.
Amúgy egyes betegségek lehet, hogy ritkábbak lennének, de az élettartam nehezen tudom elképzelni, hogy jelentősen nőne ott, ahol megfelelő a táplálkozás (nincs minőségi éhezés).
A c vitamin nagyon sok betegséget tud megelőzni, gyógyítani. A megfelelő táplálkozás mellett sem egyenletes/megfelelő a szintje (ezért is tálalták fel a time-release kapszulást pl). Az orvosi vélemények nagyon eltérnek arról hogy mennyire is van szükségünk. 500mg vagy 2000? Ha meglenne a képességünk az előállításhoz akkor ez nem lenne kérdés.
Az emberkisérlet tilos de pl a tengerimalac kísérlet nem.. mégsem csinálják. Vagy csinálják csak nem reklámozzák hiszen a milliárdosnál is nagyobb üzletág a vitamin (meg a gyógyszer).
Milyen betegséget tud gyógyítani a C vitamin?
"mégsem csinálják."
De, csinálják. (Mondjuk ez nem tengerimalacon, de mindegy.)
A kapcsolódó összeesküvés elmélet azért tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!