Hogy lehet kiszámítani egy ideális aluminium hutőborda alakját? Arra gondolok, hogy a borda a hőtleado eluleten nyugszik, (szilárt meleg felulethez ér) s levegőnek adja le a hőt.
Figyelt kérdés
vagyis a borda hőleado feluletnek akkorának kell lennie, hogy a hőt minnél jobban leadja, ugyanakkor a borda méretei nem lehetnek tul nagyok, mert ha tul hosszu tul vékony egyes része akkor az nem képes akkora tempoben elvezetni a hőt a levegővel érintkező feluletre, mint amekkora tempoban az a felulet át tudja adni a levegőnek.2020. márc. 8. 11:25
1/6 anonim válasza:
Nincs konkrét modszer. Vannak végeselem modszerrel dolgozó programok amik tudnak ilyet számolni. pl Autocad CFD A legtöbb esetben probálgatással határozzák meg.
2/6 anonim válasza:
"ert ha tul hosszu tul vékony egyes része akkor az nem képes akkora tempoben elvezetni a hőt a levegővel érintkező feluletre, mint amekkora tempoban az a felulet át tudja adni a levegőnek."
Ez hülyeség.
A hőleadó felület nagysága a kulcs. Semmi egyéb nem befolyásolja a képességeket.
A levegő meg nem telítődik a hőtől.
3/6 A kérdező kommentje:
a fém hőezetéséről irtam
2020. márc. 10. 00:39
4/6 anonim válasza:
# 2
Ez alapján nem lenne probléma ha pl egy processor hütön nem müködne a ventilátor.
5/6 anonim válasza:
"a fém hőezetéséről irtam"
Én is.
6/6 A kérdező kommentje:
a hő leadás és a hő vezetés nem ugyanaz
2020. márc. 11. 00:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!