Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért nincs mágnes motor?

Miért nincs mágnes motor?

Figyelt kérdés
ugyebár van 2 darab mágnes, és amikor taszítják egymást,akkor lehet érezni hogy milyen erő lenne benne, csak le kéne fixálni hogy taszítsák egymást és ne mozduljanak el, de rájöttem hogy mérnem mozdul meg, mer nem egy irányba taszítják egymást, hanem egy 2 külön felé, mint amikor 2 ember húz 1 kötelet. nem lehet megoldani hogy 1 fele taszítsák magukat?
2010. júl. 23. 22:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Ja értem amúgy, te úgy gondolod, hogyha van a mágnes, és ugye ahogy forgatod van egy olyan, amikor érzed, hogy taszítják egymást, és te most azt a forgatást szeretnéd megtalálni, hogy lerakod őket a lemezre, rárögzíted, és akkor a lemez szépen elkezd menni?
2010. júl. 23. 23:15
 12/23 A kérdező kommentje:
igen
2010. júl. 23. 23:18
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Na azért nem lehet ilyet, mert a mágnes ugye induljunk ki abból, hogy olyan amilyet lehet látni gimis fizikakönyvekben, meg google is kidobja, hogy rúd és kék piros pólusokkal rendelkezik. Kék a kéket taszítja, piros a pirosat taszítja ( egyik a negatív, másik a pozitív pólus).

Ha kéket a kékhez, pirosat a piroshoz rakod taszítani fogja kölcsönösen egyik a másikat. Ha kéket a piroshoz akkor meg vonzzák egymást kölcsönösen. Magyarán ebből már látszik, hogy nem lesz olyan párosításod, amikor el tudod érni, hogy egyik mondjuk taszítja a másikat, de a másik pedig húzza magához, emiatt szépen haladnak majd ahogy te elképzelted. Ekkor valóban haladnának, de már ebből az egyszerű képből látszik, hogy a mágnes mivel dipólus, ilyen variáció nem létezik. Ezen kívül egyéb fizikai törvényeket is sértene, ha lenne ilyen, meg feltaláltad volna az örökmozgót is azt hiszem:)

2010. júl. 23. 23:24
 14/23 Harrr ***** válasza:
100%

Az előttem szóló nem fogalmazott teljesen jól.

A fizika törvényeit ez oly módon sértené, hogyha a fizikai bíróság elé állnál egy ilyen rémtettel, tuti 3 hónap kötél által végrehajtott főbelövetés lenne :D Vagy összecsippentenék a mellbimbóid két erős mágnessel :DDDD

2010. júl. 23. 23:29
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem akartam csúnyán fogalmazni:) ennek ellenére nem rossz ha valakinek ez mozgatja a fantáziáját
2010. júl. 23. 23:31
 16/23 Harrr ***** válasza:
100%
Legalább nem a szerelem/szüzesség/szex témát gazdagítottad. Ismerek egy M. Ágnest, elég vonzó, ha engem leragasztanál egy könnyű lemezre, én mindig mozognék utána. Mondjuk úgy neki mindkét vége vonz. :D
2010. júl. 23. 23:38
 17/23 anonim ***** válasza:
Na ha valaki megtalálja az örökmozgót, az engem is érdekelne :) megborítaná a fizika tanulmányaimat rendesen :)
2010. júl. 26. 13:05
 18/23 anonim ***** válasza:
28%
De igen, lehet. Keress rá Perendevre, vagy nézz szét Naudin oldalán. Bowman motor is létezik...
2010. júl. 31. 12:44
 19/23 anonim ***** válasza:

Elég nehéz volt megérteni, hogyan gondolod...

mindenesetre olyan soha nincs, hogy az egyik tárgy vonzza a másikat, és KÖZBEN a másik taszítja az elsőt!

Az erők ilyenkor mindig egyformák és ellentétesek! Magyarán, ha az egyik vonzza az egyiket, akkor a másik ugyanakkora erővel fogja vonzani a másikat (ezek ugye ellentétes irányú erők).

Másrészt: mágneses motor (állandó mágnesből) azért nincs, mert miután a két mágnes, amelyik vonzotta egymást, összeért - nem fognak eltávolodni. Ezt csak elektromágnessel lehet megoldani.

Ha viszont csak az a feladata, hogy vonzzák egymást, az valószínűleg rugóval is megvalósítható.

2010. júl. 31. 14:41
 20/23 anonim válasza:
100%

Hallottatok már a perendev féle mágnesmotorrol? http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0

[link]

2010. aug. 1. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!