Két mágnes összeragad akkor nő a tapadási erő is?
én arra gondoltam hogy ebből [link]
ha veszek kettő és összetapad akkor az ott írt tapadóerő 2x 57kg lesz? vagy marad ugyanúgy 57?
Ugyanott:
"Az elméleti tapadóerő akkor érvényes, ha a tapadótest tiszta puha acélból készült."
Vagyis ha két mágnest veszel, akkor nagyobb lesz a vonzóerő is.
"Egy szélgenerátorhoz kéne hogy kisebb legyen a súrlódás."
Ezt nem értem. Nem inkább 'nagyobb' legyen? Vagy mit is csinálna ez a mágnes pontosan?
nagyobb súrlódásnak nem lenne értelme mert akkor kegyetlen nagy szél kéne. Egy csapágy helyét töltené be a mágnes.
Azért mielőtt házilag nekiállsz mágnescsapágyat építeni, nézz már utána hogy hogy is épül fel egy ilyen. Vezérlőelektronika, szenzorok, biztos vagy te abban hogy ezt meg tudod építeni? Real time pozíció vezérlés nem egyszerű dolog.
Személyes vélemény : Tuti kudarcra van ítélve az ötlet. Vegyél egy készre gyártottat.
Am. HOME MADE szélerőműhöz simán megteszi egy méjhornyú görgőscsapágy is, nem kell elviselni nagy ford-ot, sem nagy erőket, az a kis súrlódás meg elmegy, ha jó rollt veszel.
Ne bonyolítsd túl ha már belevágtál egy ilyenbe.
az utolsót nem értem :D
kifejtenéd bővebben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!