Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy tudom meg hogy melyik...

Hogy tudom meg hogy melyik zsákban vannak a hamis aranyrudak?

Figyelt kérdés

Néhány zsákban aranyrudak vannak. Minden zsákban annyi aranyrúd található, mint ahány zsák van. (Tehát ha 10 zsákot képzelünk akkor mindegyikben 10 db aranyrúd van. Ha pedig 20 zsákot képzelünk akkor mindegyikben 20 db aranyrúd van... és így tovább.) Azt tudjuk hogy az összes zsák közül az egyikben csak hamis aranyrudak vannak. Azt is tudjuk hogy a hamis aranyrudak az igaziak súlyához képest 10%-al többet nyomnak. (Tehát ha az igazi aranyrúdak 1kg-osak akkor a hamisak 1,1kg-t nyomnak. Ha pedig az igaziakat 6kg-nak vesszük akkor a hamisak 6,6Kg-osak) 1db mérleg áll a rendelkezésünkre amellyel csak egyszer mérhetünk!

Hogy tudom meg hogy melyik zsákban vannak a hamis aranyrudak?

2010. júl. 23. 09:43
 1/3 anonim válasza:
Az attól függ hány zsák van. Én egyszerűen tippelnék. De ha felkapod úgyis érzed melyik nehezebb nem?
2010. júl. 23. 10:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Veszel az elsőből egyet, a másodikból kettőt, a harmadikból 3-at, stb. és megméred az összsúlyukat. Mivel 0-t is lehetne venni, a feladat úgy is megoldható lenne, hogyha eggyel kevesebb rúd lenne a zsákokban a zsákok számánál.

Azért érdekes hamisítvány lehet. Platinát kevertek bele? :)

2010. júl. 23. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:

"Azért érdekes hamisítvány lehet. Platinát kevertek bele? "

Sőt ha tíz százalékkal nehezebb akkor tiszta platinának kell lennie.

2010. júl. 24. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!