Van itt olyan aki nagyon ért a motorokhoz?
Közlekedés / autók-motorok topikban is sok motorműszaki kérdés van, ott is elférne.
Abból a szempontból tök mindegy, hova teszed, hogy legalább annyi szakértetlen válasz lesz, mint szakértő.
Én belsőégésű motorok terén annyiból tudok esetleg segíteni, hogy két-három évig gyártósori szervizeltem Fiat turbódízel motorokat és a Magneti-Marelli motorvezérlőket, ehhez meg a komplett Bosch turbómotorok szaktankönyvet be kellett tanulnom, plusz Bolognában kaptam kiképzést a Fiatnál és Magneti-Marellinél.
Ultimatív szakértővé éppenséggel nem tesz, de elég sok ismeretet be kellett gyűjtenek és alkalmazni.
Úgy a K-Jetronic 1973-as kezdéstől a 2010-es évig vagyok képben benzines és dízel téren. Ami újabb, az már nekem kiesett.
Akkor még egyszer fussunk neki. Sok ezer féle (hajtó)motor létezik. Más ember ért az egyik fajtához más a másik fajtához. Én pl. értek a villamos motorokhoz (abból is leginkább a különböző háromfázisú aszinkron motorokhoz), de pl. a precíziós léptető- a BLDC-, lineáris DC motorokhoz már jóval kevésbé (kb. hallottam róluk és tudom ha kéne olyan tudom hol kéne utána nézni, meg valami dereng is belőle).
A belső égésű motorokhoz még annyira se, kb. van róluk fogalmam. A többi gőz-, stirling- meg egyéb motorokról csak tanultam valamikor. Aki meg a belős égésűekben van otthon azok általában kevésbé értenek a villamos motorokhoz. És így tovább.
És akkor jön az amire itt korábban volt utalás, hogy sokan "motor"-nak nevezik a motorkerékpárt (ez sem világos még mindig, hogy ebben az értelemben használod-e) ami megint egy teljesen más terület.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk kb. határold be, hogy mire is gondolsz. Mert ez egy igen széles terület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!