Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ez elírás? Vagy mi akar ez...

Ez elírás? Vagy mi akar ez lenni? (matek)

Figyelt kérdés

"Messe ugyanis k1 kör síkja a metszősíkot d egyenesben."

[link]

Metszi nem nagyon lehet, mert a k1 kör síkja nem metszi a metszősíkot.

2010. júl. 21. 22:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igen, de a szakomnak semmi köze sincs a matekhoz.

Tulajdonképpen a forgási ellipszoidról szerettem volna pár dolgot megtudni, aztán fokozatosan idejutottan az ellipszisen keresztül.

Tehát nincs szükségem ezekre az ismeretekre, de dühít, ha olyan dologgal találom szemben magam, aminek még nagyobb vonalakban való megértésére sem vagyok képes. És ez most ilyen helyzet.

(Egész pontosan az ábrák közötti írás másik feléről van szó, bár ez kitűnik a kérdéseimből is.)

2010. júl. 22. 13:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez általában így szokott lenni.

Ha valaki folyamatosan érdeklődik valami iránt, akkor egyre többet tud.

De ugyanakkor az illető maga kezd rájönni arra, hogy még mennyi mindent nem tud.

És egy ember soha nem is fog mindent megérteni, mert az lehetetlen.

Ugyhogy manapság egyes területek is szakosodnak. Pl. A fizikában jelentős szerepe van a lézerfizikának, holott 60 éve még fogalmunk sem volt róla, az alkalmazásáról meg főleg nem.

2010. júl. 22. 13:31
 13/14 A kérdező kommentje:

A meglátásoddal teljes mértékben egyetértek.

A segítőkészségedért pedig szeretnék köszönetet mondani.

2010. júl. 22. 19:38
 14/14 A kérdező kommentje:

Végülis eljutottam odáig, hogy addig értem, hogy PP1 = PPjelzett/a.

Azt nem tudná megmondani, hogy ez most mi?

2010. júl. 23. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!