Zuhanyzás közben vörös csíkok? (többi lent. )
Tegnap zuhanyzás közben véletlenül a körmömmel megcsikartam a bőröm, legalábbis először azt hittem, mert ilyen vörös csík jelent meg rajtam, de nem fájt, ezért csak úgy próbaként végighúztam (gyengén) máshol a testemen a körmöm, és annak a helyén is ugyan olyan csík jelent meg. Miután megszáradtam, nemsokára teljesen elmúltak ezek a csíkok. Ma megint kipróbáltam zuhanyzás közben és ma is ugyan azt tapasztaltam, mint tegnap: végighúztam a körmöm, megjelent a csík, majd idővel el is múlt.
Az érdekelne hogy mitől van ez? Más is tapasztalta már? Van erre valami 'tudományos' magyarázat? Mert nagyon érdekelne ^^
A bőr puhább lesz a zuhanyzás miatt és a puhább bőr könnyebben megsérül.
A felső hámrétegek megszívják magukat vízzel és érzékenyebbek lesznek a mechanikai hatásokkal szemben. Majd zuhanyzás után, megszárítjuk magunkat, a hámsejtek ismét a normális víztartalmukkal fogak rendelkezni és ellenállóbbak lesznek.
akkor még nem vagy tapasztalt amint látom na csináld meg:
zárd össze a kezed aztán sokszoz vakard meg a bőröd(pl comb)és utánna amennyire bírod nyomasd a melegvizet rá (annál jobb minél közelebről nyomatod rá!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!