Vélemények a SpaceX Starlink projektjéről?
A tervek szerint 2021-re a szatelitek teljes lefedettséget fognak biztosítani az egész Földön. (már volt 60 teszt kilövés, elvileg működőképes a dolog és most kezdik meg az éles kilövéseket)
Valóban megvalósítható lesz? Valóban számíthatunk arra, hogy 2021-től ingyenes lesz az internet az egész világon? Vagy ez csak egy újabb lázálma a megváltónknak, Elon Musknak?
"Mert a mobileszközökre átjátszó-erősítő tornyok nélkül ez nem lesz elég."
Ez is érdekes részlet. Én úgy képzeltem el, mint a műholdas telefont. Mondjuk azt sem teljesen értem, hogy hogyan működik, de gondolom komolyabb adóteljesítmény kellhet hozzá a telefonban.
"gondolom komolyabb adóteljesítmény kellhet hozzá a telefonban."
Így van, pontosan ezzel van a gond.
Maga a vétel nem hiszem, hogy nagy gond lenne, amikor a sokkal messzebb lévő GPS holdak jelét karórák venni tudják.
Pont tegnap este néztem meg az első 60 nem teszt, hanem éles műhold fellövését.
Most tekintsünk el ama űrtörténelmet író dolgoktól, hogy ez a Falcon9 rakéta negyedszer repül, a rakéta orrkúp másodszor. Anélkül is grandiózus dolog ez. És ez még csak az első adag a tervezett 200 fellövésből.
Tisztában vagyok vele, hogy van sok pro és kontra a dolog mellett-ellen, de nem tudom nem lelkesítőnek látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!