Milyen elven működtek régen a folyadékindítású körhinták?
Emlékszem kiskoromból,hogy a falunapokon a körhintákat egy,fokozatosan sós lébe mártott karral indították,a hirtelen rántás elkerülése miatt.
Ez pontosan mit csinált?
Sima aszinkron motorok,amiknél az állórész áramot korlátozták így?
úgy hívják vízkés.
gyakorlatilag egy fokozatmentesen állítható ellenállás (minél jobban belemerül, annál kisebb az ellenállása)
Ez természetesen világos,csupán azt nem értem,hogy minek az áramát korlátozza a folyadékellenállás?
Esetleg csúszógyűrűs motor kivezetve,aztán amikor felpörgött,akkor rövidrezárja a forgórészt?
szerintem túl sokat gondolsz erről a dologról.
egyfázisú motor és előtte egy ellenállás. ennyi.
Hát, akár lehetne is, csak mégse. Négy évtizeden át a körhintások 3 fázist kértek ideiglenesbe.
A körhinta folyadékos csúszógyűrűs indítást meg villanyszerelési fórumokon tárgyalták eleget olyanok, akik láttak ilyent közelről. Az adalék, a kések formája, stb. És a végén a rövidzárt a fémtartály biztosítja. Állórész soros ellenállással ugyan mire jutsz egy csillagpontos rövidzárral? A hibabejelentőhöz, hogy leégett Paks. :D
Te vagy az, aki azt a hülyeséget írta a meddőről a segédfázisnál?
"Te vagy az, aki azt a hülyeséget írta a meddőről a segédfázisnál?"
nem.
biztos lehet ezt jól is csinálni, de minálunk nemrégiben voltak karavánosok ferde csöves légpuskával, hercegnős körhintával és hasonlókkal.
a tartályt akkor töltötte újra a csóka frissen bontott bubis ásványvízzel, a motorba meg három ér volt összesen bekötve (fekete, kék, zöld-sárga), tuti, mert ki volt csúszva az egész tömszelencéből.
nem is engedtem a kölykeim felülni... :(
mellékesen egyfázisú motort írtam, azt meg lehet lassítani egy előtét ellenállással. (barom megoldás, de attól még lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!