Egy gyors működésű munkahenger terhelés nélkül felvesz 50 bar nyomást. Normális ez? Vagy valami el van méretezve a rendszerben?
Nem ártana több adat.
Egy 1X1 centis dugattyúfelület 50 barral hajtva sem fog megemelni 200 kilót.
"terhelés nélkül felvesz 50 bar nyomást"
Ezt hogy érted? Kisebb nyomással meg sem mozdul?
Ahhoz viszonyítva szerintem nem durva az 50 bar.
Főleg, hogy, gondolom, a kitolás gyorsabb.
Szia. Amikor előre megy ,a dugattyú nagyobbik felét éri a nyomás , a rúd felöli oldalon kevés olaj távozik (kell ki űríteni).
Vissza fele , kisebb a felület a dugattyún, és sok olajat kell vissza nyomni a tartály fele.
A gép alkotójának , nagyobb átmérőt kellet volna biztosítania , a rúd nélküli oldal ürítéséhez.
Nagy bajt nem okoz , jobban melegszik az olaj , és magasabb az energia fogyasztás.
A meg oldás nem csak nagyobb átmérőjű hidraulika tömlővel érhető el, hanem lehet az útváltó szelep átfolyása is kevés .( Ha ez álló hasogató, akkor csak részben igaz amit írtam , akkor marad az útváltó és a kis átfolyás, a munka hengert hagyd figyelmen kívül )
Köszönöm, átnézem a tömlők vastagságát. Van egy gyári gépem is, ahhoz tudom hasonlítani ezt az építettet.
A vissziránnyal nincs különösebb bajom, ugyan az is gyors, azt megoldja a rendszer 10 barral.
Rendeltem a mostani 12 köbcentis szivattyú helyére egy 9-eset, arra számítok, hogy azzal erősebb is lesz, lassabb is 30%-kal, s talán a kisebb szállított oljmennyiség miatt csökken végre az üresen gyors előre nyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!