Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek igaz az hogy minél szebb/helyesebb valaki annál butább?
Alapvetően semmi köze nincs a szépségnek a tudáshoz. Láttam én már olyan nőt, akinek ha kettővel kevesebb agysejtje lenne, már fotoszintetizálna, mégsem vont szép, sőt... a bányarém hozzá képes szépségkirálynő. És olyat is láttam, aki az álomnő kategória, és a zseni határát súrolja.
Viszont némi realitása azért mégis van a felvetésnek. De nem önmagában azért lesz valaki szép, mert buta, hanem mert valami módon - még ha nem is tudatosan -, az ember szeretne megfelelni, teljesíteni. Ezért gyakori jelenség, hogy aki kevésbé szép, aki mondjuk nem az alfahím az osztályban, illetve nem az a hölgy, akire a fél iskola veri a lompost, az - általában persze nem tudatosan - a tudásával próbál kitűnni a többiek közül.
De az ember lusta is tud ám lenni... aki szép, az meg gyakorta nem is töri magát, hogy más téren teljesítsen, hiszen "ő így is mindent megkap".
De mondom, kár lenne általánosítani, létezik ez a jelenség, de a többségnek a külseje és a tudása nincs összefüggésben egymással.
Nem igaz, én például csúnya is vagyok meg buta is. :D
Komolyra fordítva egyáltalán nincs összefüggés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!