Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a baj velem? Valamit tuti...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a baj velem? Valamit tuti elrontok.

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Megpróbálom röviden leírni a lényeget. 17 éves vagyok, nem volt még barátom. Nem sokszor járok bulikba, mondjuk az a néhány ahova szívesen elmegyek általában mindig azzal végződött, hogy rengeteget táncoltam/smároltam (mondjuk nem voltam már szomjas) valakivel, aztán utána alig lehetett lekaparni az illetőt magamról. Na most alapjáraton (ha nem iszok) akkor elég csöndes vagyok, és általános iskolai gyerekkorom miatt elég szorongó. Mostanában már javult ez az egész, de nem igazán találom meg a közös hangot az emberekkel. Van egy-két srác aki már úgy jön oda beszélgetni, hogy tök laza, és görgeti a beszélgetést, nagyon jó társaság, velük mindig jól megvagyok, nem az van, hogy olyan leszek mint aki karótnyelt. De általában aki nekem is tetszik az vagy nem kölcsönös, vagy ha igen, mindig tökre leblokkolok, és nem tudok az illetővel úgy beszélgetni, hogy értelmes legyen. Nem tudom mit csináljak, mert alapjáraton nem vagyok csúnya, de annyira félek megnyílni másoknak, hogy senkit nem engedek a közelembe, bár emiatt eleve nem sokat próbálkoznak. :'D Ami még szűkíti a kört, hogy vannak azért elvárásaim egy srác felé. Ne legyen buta, tegát lehetőleg gimnáziumi/nyelvi iskolába járjon, lehessen vele beszélgetni stb. Mármint ezt azért is írom le, mert mindig olyanok találnak meg, akik az itteni szakképzőbe járnak, vagy harmadszorra kilencedikesek, és annyi eszük van mint egy zsák földnek. Nem lehet velük beszélgetni, mert ilyen beszűkült a látáskörük. Nyilván nem politizálni akarok én sem, de úgy semmiről sem lehet beszélgetni velük. Na és nem tudom, tök elkeserítő, hogy ilyen szerencsétlen vagyok ezekhez a dolgokhoz. Volt már valaki hasonló helyzetben? :)

2016. máj. 24. 18:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Hú, hát pont olyan vagyok, mint te... Barátokat nagyon könnyen szerzek, lányokkal viszont nem nagyon ment a dolog, pedig próbálkozok. Ronda nem vagyok pedig (annyira :D), butának se tartom magam. Ha akarod beszélgethetünk...
2016. máj. 24. 18:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem rontottál el semmit, egyszerűen csak nem tudod eldönteni, hogy mit akarsz:) Azt hiába várod, hogy mások döntsék el helyetted.

Az, hogy tetszenek neked valakik, akiktől nem kölcsönös, az szerintem nem lényeg, ha valóban reménytelen ügynek látod, akkor minek rónád fel. Ehelyett foglalkozz olyanokkal, akikben még látsz valamit, és egyszerűen törekedj arra, hogy ne blokkolj le. Irányítsd a figyelmed olyanokra, akik mellett lehetőleg kevésbé érzed zavarban magad! Ha ennyire nehézesetnek érzed az ilyen kapcsolatalakítást, akkor talán ne várj kezdésből tökéletes kapcsolatot, ennyi. Tehát nem rontottál el semmit, de ha el is "rontottál", akkor is érthető, nem kell erre föltétlenül negatívan tekinteni, inkább nyitottnak lenni a változásokra, feloldódásra törekedni több és több ismerkedéssel.

Nekem csak az jött le a szövegből, hogy van valami elvárásod, ami nem sikerül, és ezért harakszol magadra. Ezért senki sem harakszik rád, egyszerűen ha igazán akarod, akkor tartsd mellette magad. Én is hasonló helyzetben vagyok, nehezen ismerkedem, ráadásul ha párkapcsolatra gondolok, akkor nehezen találok olyant, aki "normális". Egyszerűen úgy fogom fel, hogy csak keresni kell tovább kitartóan, mert például teljesen hiába tetszhet nekem valaki, hogyha az illető foglalt, vagy valaki más van neki kilátásba. Az az igazság, hogy ilyenkor hiába gondolkodom a saját pozitívumaimról, mert inkább arról van szó, hogy egy-egy ember esetében nagyon "meggyöző" kell legyen ahhoz, hogy komolyabban rám írányítsák a figyelmüket.

Biztos nagyon rendes, szép lány lehetsz, de talán számít, hogy konkrétan eddig kivel-mivel kezdtél, amikor csalódtál? Én inkább az általánosítások ellen vagyok, amikor valaki azt mondja, hogy "ő nem sikeres a párkapcsolatokban", lehet hogy több sikertelenség oka más-más, én ezt nem varrnám a saját önrzetemre, inkább keresem akivel megtalálom az összhangot, attól még az eddigieknek nem kell annyira megfelelnem!

2016. máj. 25. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!