Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan oldhatnám ezt meg?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan oldhatnám ezt meg?

Figyelt kérdés

Előre szólok, kicsit hosszú lesz. Tizenöt éves (kilencedikes) lány vagyok. Még soha nem volt barátom, de van fiú, akit szeretek (nem mondanám szerelemnek, de több annál, hogy tetszik). Igazából nem tudom miért nem volt barátom és miért nem jövök be senkinek. Az anyum, meg tesóm (22 éves) ismerősei azt mondták szép vagyok. Gondolom ez a generációk közti ideál különbség, a tesóm haverjai részéről meg sima jófejség.

Külsőre: kicsit sem nem vagyok kövér, sőt... (168 cm/51 kg) Testileg későn érő típus vagyok, de ez az egész családomra jellemző. Egyáltalán nem tartom magam különös szépségnek, inkább azt mondanám, hogy kellemes a kinézetem, szóval nem is előnyöm, de nem is hátrányom.

A személyiségemet megpróbálhatom jellemezni, bár nem hiszem, hogy néhány sorból átfogó képet kapnátok rólam, de hátha :) Kicsit mindig kilógtam a sorból, de soha nem voltam kitaszítva az osztályomból, sőt általában a "menők" közt tartottak számon. Mindig más témák érdekeltek, mint a többieket. A komolyabb könyveket és komolyabb filmeket szerettem. Az osztályom nagy része popzenét hallgatott, én mindig metált, rockot, punkot, bluest... Mielőtt bárki is azt hinné, hogy az átlag fölé emelem magam, nem így van. Szerintem az a normális, hogy tini lány tini regényeket olvas és tini filmeket néz és tini zenéket hallgat. De engem nem igazán érdekeltek és érdekelnek ezek... Annak ellenére, hogy egyszer sem voltam első tanuló, nagyon könnyen ment a tanulás és a memorizálás. A családommal nagyon jó a kapcsolatom. A tesómmal és anyummal rengeteget beszélgetek, még apuval is, bár ő néha kicsit túl szigorú. Vannak barátaim, akikkel néha összejövünk egy közös filmnézés, pizzázás, dumálás erejéig.

Ősztől új suliba járok. Persze, nagyon hiányoznak a volt iskola- és osztálytársaim, a régi tanáraim. Meg a jegyeim is romlottak egy keveset (erősebb iskolába kerültem), de mindent összevetve jól érezném magam a bőrömben, ha... Ha lenne barátom. A suliban kimegyek szünetre, legalább 7 párt látok a folyosón együtt lenni. Nem zavarnak, csak mindig eszembe juttatják, hogy nekem nincs senkim, és nem kellek senkinek. Akaratomon kívül folyton ezen gondolkodom. Néha észre sem veszem, kajálok vagy épp órán ülök, és azon töprengek, hogy mit csinálok rosszul, hogy nincs pasim. Néha attól félek, hogy soha nem is lesz, és egyedül halok meg :/ Pedig nagyon szeretném, hogy majd legyen férjem és gyerekeim. Szóval, a kérdésem nem az, hogy mi tegyek, hogy legyen barátom, hanem, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy ne készítsen ki ennyire ki az egyedül lét. Tudom, hogy nem késtem le az életről vagy a párkapcsolatokról, de szinte minden gondolatom ekörül forog. Néha megpróbálok nem erre a problémára koncentrálni, de valahogy mindig visszakanyarodom hozzá. Minden egyes nap látom az osztálytársaimat a barátjukkal, barátnőjükkel, és sokszor teljesen elmegy az életkedvem. Kb. két hete beszélgettem egyik barátnőmmel. Odajött a pasija (akivel régebb jóban voltam, de aztán úgy elfelejtődött minden - nem volt semmilyen szerelemféle dolog). A barátnőm meg én ugye szemben álltunk egymással, a fiú odajött, teljes 180 centijével beállt közénk, és "üdvözölte" a barátnőjét. Nekem nem is köszönt. A csaj meg hát próbált "kiszabadulni", mert komolyabb dolgokról beszéltem. Nekem amúgy is rossz kedvem volt, annyit mondtam, hogy bocs, és elmentem. Harmadik óta nem sírtam az iskolában, de akkor valahogy elszakadt a cérna. Pedig tényleg nem vagyok ez a romantikus filmeken vagy könyveken picsogó típus aki két perc alatt elsírja magát, elég jó az önkontrollom, de bementem a vécére, és egész szüneten sírtam. Amiatt, hogy nincs senkim és a fiú bunkósága miatt.

Tudnátok tapasztalatokat mondani, hogy tettétek túl magatokat ezen?

Tisztában vagyok vele, hogy nem ezek az élet nagy problémái, de nekem most nagyon meghatározza a napjaimat, az egész életemet.

2016. febr. 20. 19:24
 1/6 FairyTail válasza:

Szia! Én egy 17 éves lány vagyok és nekem ugyan ez a problémám. Szerintem teljesen normális, ha ebben a korban a pasik körül jár az agyunk pláne, ha a körülöttünk levőknek van párja és ezt mi szingliként látjuk. Nekem az szokott segíteni, ha elfoglalom magam: rajzolni szoktam, ekkor teljesen kikapcsolok, vagy olvasok és ilyenkor a történetre koncentrálok. Én imádok zenét hallgatni (szintén rock, punk, metal stb.) de ekkor mindig eszembe jut ez a probléma. Szóval szerintem próbálj meg olyan hobbikat/elfoglaltságokat keresni, amikre koncentrálnod "kell", vagy képesek egy picit elterelni a figyelmedet. Nekem azt szokták mondani, h ne keressem a szerelmet majd jön magától. Lehet,h vki hülyeségnek tartja ezt, de én hiszek benne.

Az meg, h kicsit "másabb" vagy, mint a többiek, az szerintem egyáltalán nem probléma sőt, pont ettől válsz egyedivé ;)

Remélem tudtam segíteni egy kicsit :)

2016. febr. 20. 20:04
 2/6 anonim válasza:
En pomt ijen voltam. 15 evesen masik suliba kerultem, iszonyat vissza huzodo voltam mert feltem h nem fognak elfogadni mert ne a hulye slager szamokat hanem rockot punkrockot hallgattam stephen king konyveket olvastam. Mindenki egy kis magának vali kis izenek tartott. Nagyon sokat szomorkodtam szorongtam amiert nincs pasim. Aki tetszett probaltam eszre vetetni magam de nem ment. Hat ink baratokat szereztem kb fel evkor rajottek h igazabol magy bofaju cuki rocker csaj vagyok am a barataim szerint van igy en nem latom ilyen pontosan magam. Viszon vegre felbatorodtam es ev vegere lett pasim akivel aztan en szakitottam a nyaron. Aztna ev eleje ota ketten vallottak szerelmet nekem, de egyikkel se jottem ossze mert mas tetszik. A lenyeg h legyel bator nagy pofajuaz ijeneket szeretik a fiuk. ne nyavajgós cicamica se szarkevero kibeszelos ne legyel. A nagyon nagyon elerhetetlen csjaokat se szeretik de ne legyel konnyu preda. Szivesen segittek, de eloszor nezz ki valakit aztan írj konkrétumokat, es tudok segitteni ha gondolod.
2016. febr. 20. 20:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Nyugi nemsokára ide fog írni vagy 10 fiú, hogy ha kell kapcsolat írj nekik + még vagy 10 üzenetet kapsz
2016. febr. 20. 20:23
 4/6 anonim válasza:
Ne hogy ossze jojj vagy akarcsak talalkozz vagy valami adatod megajd magadrol barkinek is ijenhelyen. (am 2. Kommemtelo vaguok)
2016. febr. 20. 20:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek kérdező.Én is 15 éves lány vagyok és mostanában elég egyedül érzem magam és ilyenkor nekem is jó érzés lenne, ha megölelhetnék egy fiút vagy megfoghatnám a kezét. Van is valaki, akibe nagyon szerelmes vagyok, és csak remélni tudom, hogy talán egyszer láthatom őt. Biztos fogsz majd találni valakit, ne aggódj! Sajnos a fiúk a feltűnősködő lányokat hamarabb észreveszik, de ha egyszer valaki belédszeret, ő biztosan meg fog becsülni. :)
2016. febr. 20. 20:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Rajzolni én is szoktam néha, annak ellenére, hogy egyáltalán nem tudok, meg olvasni is (azt tudok :D). Időnként tényleg kikapcsolnak ezek a hobbik, de ahogy írtam, sokszor megesik, hogy véletlenül elkalandozom. És hát... ebbe az irányba.

Többen írtátok azt, hogy visszahúzódóak voltatok vagy hasonló. Nos én nem vagyok az. Sokat beszélgetek másokkal, szeretek hülyéskedni. Szoktam járni futni egyik barátnőmmel. A szüneteket sem töltöm az osztályban, általában kimegyek és hallgatjuk a sulirádiót, és van, hogy többen is elkezdünk rá random táncolni. :D

Egyébként köszi, hogy írtad 2., hogy ne írjak személyes adatokat magamról, vagy ilyesmi, de ez eszembe sem jutott...

2016. febr. 21. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!