Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lányok! összejönnétek hikikomo...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! összejönnétek hikikomori sráccal?

Figyelt kérdés

A hikikomori (japánul: ひきこもり vagy 引き籠もり) szó jelentése körülbelül az, hogy „elzárva lenni”, és egy alapvetően Japánban megfigyelhető, több évtizedes társadalmi jelenség – és a hozzá köthető emberek – megnevezése. A japán egészségügyi minisztérium hivatalosan is definiálta a fogalmat; minden olyan személy, aki elzárkózik otthonába, és több mint 6 hónapig fenntartja ezt az állapotot.[1] A hikikomorik, vagy röviden csak hikky-k elbújnak a világ elől, és hónapokig, esetleg évekig (nagyon ritka esetekben akár több mint egy évtizedig) szó szerint alig mozdulnak ki a lakásukból. Ezt alapvetően az emberektől, emberi kontaktustól, az esetleges negatív reakcióktól való félelmük okozza, ezért a biztonságérzetet, a külvilág kizárását választják. Ilyenkor is például csak élelmiszerért mennek el a legközelebbi nonstop kisboltba, jellemzően sötétedés után, rejtve a nappali tömeg elől.[2]

Tanulni, dolgozni nem járnak, ha mégis dolgoznának, az általában valamilyen nagyon egyszerű, otthonról is végezhető munka, vagy valami olyan, képesítést nem igénylő, de fizetett feladat, amihez minimális emberi kontaktus szükségeltetik. A hikikomorik vagy a szüleikkel élnek, vagy egy olcsóbb albérletben, utóbbi esetben a megélhetéshez szükséges pénz szülői forrásból és/vagy szociális juttatásokból származik. Idejüket olyan hétköznapi dolgokkal múlatják, mint a tévénézés,[1] internetezés,[2] videójátékozás,[1] zenehallgatás, rajzolás, evés, és sok alvás, általában egyéni, sajátságos időbeosztás szerint.[3] A visszahúzódás ezen formája nem kizárólag Japánra jellemző; amikor a BBC leadott egy műsort a hikikomorikról, több nézői visszajelzés is érkezett különböző nemzetiségű emberektől, akik közvetlen környezetükben találkoztak a jelenséggel.[3]

2023. aug. 3. 18:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen annyira nem gáz még, hogy a szüleid tartanak el. De a leírásod alapján azt vettem ki, hogy neked a későbbiekre sincs más elképzelésed. Ha van, akkor kérlek, oszd meg velem.
2023. aug. 3. 20:46
 22/41 A kérdező kommentje:

"e tegyük fel, hogy megnyered a lottót, és soha nem leszel pénz szűkében. Soha nem fog megtörténni,"

na és azt honnan veszed hogy soha nem fog megtörténni? hm? kevés rá az esély de megnyerhetem. lehet majd irigykedni

2023. aug. 3. 20:47
 23/41 anonim ***** válasza:
22-es, oké :D :D A remény hal meg utoljára. De matematikailag még arra is nagyobb esélyed van, hogy belecsap a villám a házatokba, és leég. Úgyhogy, ha ennyire hiszel a véletlenekben, izzíts be pár poroltót.
2023. aug. 3. 21:14
 24/41 anonim ***** válasza:
Egyébként most már biztos vagyok benne hogy troll vagy, mert ennyire naiv senki nem lehet. És pontosan ezt a kérdést egyszer már feltetted korábban. Mit akarsz ezzel elérni?
2023. aug. 3. 21:15
 25/41 A kérdező kommentje:

"De matematikailag még arra is nagyobb esélyed van, hogy belecsap a villám a házatokba, és leég"

van rajta villámhárító. ez nem jött be, jobbat találj ki

2023. aug. 3. 21:44
 26/41 anonim ***** válasza:
91%

20 evesen simán megvan a szakma. 14 éves korra pipa a 8 általános

16 éves korra a 9-10

18 éves korra a szakma.

Érettségi ugyanez

2023. aug. 3. 21:53
 27/41 anonim ***** válasza:
Most kezdjek el bedurvulni, és sorolni, mi minden történhetne veled az életben véletlenül? Hány féle és fajta módon veszíthetnéd el bármidet, többek közt az életed is akár egy pillanat alatt? Hagyjuk ezt. Úgyis csak trollkodsz. De még mindig nem árultad el, mi a végcélod ezzel? Hogy szívasd az ilyen bezárkózott szerencsétleneket?
2023. aug. 3. 21:57
 28/41 A kérdező kommentje:
nekem 20 évesen lett meg az érettségi, sima gimibe jártam ezért még csak most fogom elkezdeni a szakmát
2023. aug. 3. 22:13
 29/41 anonim ***** válasza:

26

Nekem mindenki szaksuliba jár. De igen, tudom hogy társadalmi elvárás, hogy a fiúknak minél hamarabb legyen keresete és lakása. Ezért van egyre kevesebb fiú egyetemen. Nem kéne még mindig nyomni ezt a szöveget, hadd járjanak már felsőoktatásba nyugodtan a srácok is. Meg amúgy is, régebben sokkal egyszerűbb volt saját lakást venni

2023. aug. 4. 04:40
 30/41 A kérdező kommentje:
szakma után még egyetemre is jelentkezni fogok, az ilyen gyökerek miatt. 30 éves koromig tanulnok majd
2023. aug. 4. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!