Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fiúk, ti járnátok olyan...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk, ti járnátok olyan lánnyal akinek klinikai depressziója van?

Figyelt kérdés

Igazából csak annyi, hogy antidepresszánst kell szednem, meg sokszor rossz kedvem van, ami sajnos látszik is. Úgy gondolom hogy emiatt sosem lesz senkim, mert hallottam olyat hogy nem lehet kigyógyulni a depresszióból.

19 éves vagyok, még sosem volt párkapcsolatom, már négy éve diagnosztizálva vagyok. :(

2022. júl. 29. 19:04
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
9: [link]
2022. júl. 29. 23:07
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha segíthetnék a gyógyulásában és alapból tetszene, akkor összejönnék ilyen lánnyal.
2022. júl. 29. 23:39
 13/35 anonim ***** válasza:
46%
Igen, persze, én sem vagyok 100-as, viszont engem úgysem tudnál elfogadni. 😔
2022. júl. 30. 02:25
 14/35 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem járnának, de ha nem mondod nekik meg, észre sem veszik, mert a többségnek felszínes a figyelme feléd.:)
2022. júl. 30. 06:20
 15/35 anonim ***** válasza:
66%

Azért a depresszió a mai eszközökkel a legtöbb esetben már kezelhető és szinten tartható. Ha neked a gyógyszeres kezelés nem használ, akkor nem a megfelelő gyógyszert szeded. Sajnos sakmai körökben elterjedt az a nézet, hogy a gyógyszerek "majd valamikor hatni fognak", és az sem baj, ha hónapokig, vagy évekig sokkal rosszabbul érzed magad, mint gyógyszer nélkül. Mert "idő kell, hogy hassanak". Igen, lehet. Csak amikor az ember a gyógyszer "mellékhatásaitól" tartósan rosszabbul van, mint anélkül, akkor az a gyógyszer nem hat. Ja, igen... majd amikor már hozzászoksz a betegségnél kétszer rosszabb megllékhatásaihoz, és majd évek múlva, a gyógyszertől tök független okokból jobban leszel, akkor meg ráfogják, hogy mennyit hatott a gyógyszer.

Hát nem. Az, hogy valami nem hat azonnal, az nem egyenlő azzal, hogy ront a helyzeten. Én bipoláris voltam. (Illetve hát hivatalosan "tünetmentes bipoláris" vagyok, mert alapelv az, hogy ha valakiben felmerül, hogy beteg, akkor már rá is sütik, hogy az, és "hivatalosan" soha nem nyilvánítható gyógyulttá, csak tünetmentessé... lásd Zimbardo ilyen irányú kísérletét. Az orvostudomány ezen ága még igen csak gyerekcipőben jár, na...)

Na, de visszatérve a lényegre: én is voltam depressziós. Kb. az 5. vagy 6. gyógyszer volt az, ami végül használt. Nem fogok hazudni: már aznap éreztem a pozitív hatását, amikor elkezdtem szedni. Idővel pedig el is hagyhattam.

Igaz, most, hogy majdnem belehaltam a COVIDba, megint előjött, de fél év után már azt érzem, hogy hamarosan ezt ismét el lehet hagyni.

Sokat segít, ha nem csak a gyógyszerekre támaszkodsz. A depressziónak sokszor van konkét külső kiváltó oka, amit ha megtanul kezelni az ember, nagyon sokat segít a helyzetén. Illetve sok olyan dolog van, ami egyébként is javítja az ember hangulatát és közérzetét.

És végül pár megjegyzés:

- A legtöbb emberben nagyon komoly tévképzetek élnek a mentális betegségeket illetően. Eleve ismeretlen terület, és az ismeretlentől ösztönösen félnek. De emellett alig van valós tudások egy-egy mentális kórképről. Sokak csak végletekben tudnak gondolkozni: az ember vagy 100%-ig egészséges, vagy pszichopata tömeggyilkos.

- Nagyon sokan szenvednek depresszióban, vagy más mentális betegségben, csak nincsenek diagnosztizálva. Ironikus, és szomorú, hogy velük sokkal elnézőbbek, mint akik tesznek is azért, hogy jobb legyen az életük. Tudod: "ami nincs diagnisztizálva, az nem létezik".

- Sokszor egy párkapcsolat a legjobb orvosság. Pár hete jöttem össze barátnőmmel. Ugyan nincs diagnisztizálva, de neki is azért vannak problémái. (Ismerve a családját az lenne a csoda, ha nem lennének, de ez most másik kérdés.) Nagyon komoly önértékelési és önbecsülési problémái voltak, szerintem még valamilyen típusú depressziója is lehetett. Mióta együtt vagyunk, valósággal szárnyal. Mondta is nekem, hogy mióta együtt vagyunk, azóta jól érzi magát, és élvezi az életet. Meg persze én is. Pszichológus is mondta, hogy a legtöbb esetben egy (jó) párkapcsolat az, ami igazán ki tudja húzni az embert a gödörből.

De szerintem meg is válaszoltam a kérdést. Az ilyesmit soha nem tartottam kizáró tényezőnek. Ez nem azt jelenti, hogy bármilyen személyiségtorzulást tudnék tolerálni, volt már "szerencsém" annyira negatív lányhoz, akitől szinte menekültem ("hivatalosan" semmi baja nem volt, hiszen nem járt még szakembernél), de ha valakibe beleszeretek, akkor elfogadom olyannak, amilyen. Attól, hogy valakinek nem jó az alaphangulata, még lehet benne, ami megfog. Attól még lehet kedves velem, attól még nincs kizárva, hogy jókat társalogjunk, és jól érezzem magam mellette. Meg azt is tudom, hogy az ember változhat.

2022. júl. 30. 09:30
 16/35 anonim válasza:
60%
Igen. Én is átestem rajta. 29 éves férfi vagyok, és még nekem sem volt párkapcsolatom.
2022. júl. 30. 10:04
 17/35 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem fogadta el a helyzetet és szeretne kilábalni belőle ill. tesz is érte akkor igen.
2022. júl. 30. 11:08
 18/35 anonim válasza:
56%
Igen, semmi akadálya, és lehet segítene is ha lenne egy társad.
2022. júl. 30. 13:30
 19/35 anonim ***** válasza:
63%

Úgy gondolom hogy emiatt sosem lesz senkim, mert hallottam olyat hogy nem lehet kigyógyulni a depresszióból."

A betegséged alapján az sem mind1 milyen fiú lenne az, mivel te depressziós vagy így egy nyugodtabb kiegyensúlyozott srác lenne melléd való. Tehát mondhatjuk azt is , hogy neked egy kapcsolat még rosszabbat is tenne ha kifognál egy idiótát .

2022. júl. 30. 14:34
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

Dehogyis! A faszik többségének kolonc, ha nem vagy egészséges.

Hogy képzeled, hogy a sok kisgyerek felnőttet ápolgat:)

2022. júl. 30. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!