Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csak én vettem észre, hogy...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én vettem észre, hogy így nehezebb az ismerkedés?

Figyelt kérdés

2020 óta vegán vagyok. Mivel 3 kűzdősportot is űzök, fél éve tanulmányozom és próbálom a vegán életmódot - múlt évben csak részben - ne mondja kérem most senki, hogy ez jó, nem jó, szerinte nem jó, hogy bolond vagyok.

Itt főleg más vegánok tapasztalata érdekel.

Nektek is nehezebb az ismerkedés vegánként?

Ugye sokrétű ez a dolog. Első sorban, mikor szóba jön nem fogom titkolni, hogy az vagyok. Mivel 23 éves leszek nemsokára, igyekszek olyat választani, aki mostmár állandó pár, nem pedig a futó kaland vagy a szex az elsődleges cél.

Pont ez miatt, mikor megtudják rólam, egyből kifogások jönnek, hogy miért nem érnek rá... nekem ez olyan vicces - persze utólag siralmas.

A másik fele az érmének meg az, hogy én is olyat keresek, aki vagy vegán, vagy nyitott legalábbis a változásra. Mert a gyereknevelés már érdekes téma ebben ugye.

Bár csak majdnem 2 hete vagyok valódi vegán, már fél éve - ahogy említettem - próbálom az életmódot részlegesen (heti 2x, kedden és vasárnap ettem húst 2019 második felében), így pontosan tudom mit vállaltam és közben volt barátnőm, aki bár csinálta velem, de ő nem értette a lényegét ennek.

Szerintem ez volt az egyik oka annak, hogy szakítottunk.

Most viszont gondban vagyok ugye, mert az új társ megtalálása manapság nem egyszerű férfiként egy olyan világban, ahol minden ismerkedő szándékot tolakodásnak vesznek és általában csak a pénz érdekli az embereket.

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

2020. jan. 13. 00:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
22%

Nem köll azt a csirkét annyira sajnálni te.

Torkát elvágni gyors azt kész.

Én nekem nagymamám is úgy megölte, hogy csak na.

Aztán a vérit hagymával jól megsütötte.

Magyar, régi hagyomány.

Légy férfi fiam.

Milyen férj leszöl igy?

Tegnap ott pörköltük a disznót az udvaron, a leányok nem sikongattak, hogy már legyen szives ne bántsák az állatok neh.

2020. jan. 13. 10:15
 12/24 A kérdező kommentje:
Ha neked ezt jelenti magyarnak lenni, sajnállak xD
2020. jan. 13. 11:06
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

Én nem az alapján ítélnek meg valakit hogy eszik e húst vagy nem. Miattam lehet vegán lehet húsevő, de rám ne eröltesse az akaratát.

Mindenkinek joga van hogy úgy éljen, ahogy akar.

2020. jan. 13. 12:14
 14/24 anonim ***** válasza:
59%

A 10-es kommenteddel elárultad, hogy miért nehezebb vegánként a társkeresés. Tükrözted az értelmi szinted, nekem sem kéne ilyen társ, akinek ennyi esze van. Amúgy abszolút nem érdekel, hogy szegény tehenek elől lelegeled a füvet a mezőn, te dolgod. De ha nem gondolnád emiatt magad superiornak, az lenne az igazán jó. Így viszont csak alátámasztod, hogy nem vagy több senkinél.

Illetve az is jó lett volna, ha biológia órán nem a falat nézted volna, akkor mondjuk képben lennél, hogy mit jelent a mindenevő és amely állatok erre fejlődtek ki, azoknak kell mindkettő táplálék. Az, hogy nem döglesz meg, ha csak salátát eszel, nem jelenti azt, hogy örül is a szervezeted. Nem véletlenül van az amúgy, hogy eddig ahány vegán elkezdett húst enni, mind azt nyilatkozta, hogy sokkal jobban érzi magát így, mint az előtt, mikor csak a gyepet nyammogta.

De persze te dolgod, csak tényleg ne csodálkozz, hogy csak annak kellesz, aki szintén a falat nézte biológia órán.

2020. jan. 13. 13:01
 15/24 A kérdező kommentje:
Uncsik már ezek a típusú kommentek. xD
2020. jan. 13. 14:01
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb ember a vegán szó hallatán egyből azokra a fanatikusokra gondol, akik megszakítják a kapcsolatot a régi barátaikkal a váltás után, esetleg egyfolytában ezzel zaklatják (rendkívül agresszívan) a környezetüket, beszólogatnak, felsőbbrendűnek érzik magukat. Az ilyenek nyilván kivívják a többiek ellenszenvét, de úgy vettem észre, a többség normális. Ha te nem vagy vérvegán, akkor nem látom, miért zavarná az emberek többségét az életmódod.

Amúgy nem vettem észre, hogy nehezebb lenne így ismerkedni, eddig is leszart mindenki, ez most sem változott (😢)

17/vegán/ l

2020. jan. 13. 17:56
 17/24 anonim ***** válasza:
73%

Én is csak vegán növel tudom elképzelni a jövöm, ezért az én tippem az hogy olyan helyeken kell ismerkedni ahol vegánok vannak.

Ilyen pl a vegan sunday market vagy vegán fesztivál/esemény.

Amúgy vegetáriánus csajoknál is lehet probálkozni, mert ha látod, hogy nyitott a vegánságra, ezért könnyebben áttér mivel te, a palija is vegán és általában a nök könnyebben követik a férfiakat.

2020. jan. 17. 14:25
 18/24 anonim válasza:
52%
Én három éve vagyok vegán és ez a legtöbb fiút nagyon zavarja. Én nagyon nem szeretem amikor poénkodnak😅 nekem nem szempont, hogy vegán legyen a barátom, de nagyon örülnék neki, ha találnék egy vegán fiút. Ő legalább nem piszkálna 🤦‍♀️
2020. jan. 17. 21:47
 19/24 MMarcell014 válasza:
83%
Gondolom vannak vegán helyek/főző tanfolyamok vagy hasonló. Esetleg ott. Szerintem nincs probléma azzal, ha valaki vegán, ha valaki eszik húst. Mindenkinek saját döntése, hogy mit eszik/tesz, mi teszi boldoggá. Viszont csak azért vegánnak lenni mert, hogy én "nem ölök állatot" számomra kicsit abszurd. Tanítsuk meg az oroszlánt is, hogy éljen növényen? Addig a pontig nincs semmi baj egy vegánnal, amíg éli az életét, nem szeretne senkit megtéríteni és nem hív mást idiótának/gyilkosnak azért mert húst is eszik. (Természetesen ez fordítva is igaz, nem hívunk egy vegánt idiótának, csak azért mert ezt szereti, ez teszi boldoggá).
2020. jan. 20. 11:18
 20/24 anonim ***** válasza:
31%
Utolsó, te egy oroszlán vagy? És nem te mondtad, hogy ne érdekeljen, mit eszik a másik? Szóval szard le, mit eszik az oroszlán
2020. jan. 20. 17:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!