Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltiltottak a barátomtól. Mit tegyek?
Jogosan félt. Még fiatal vagy ahhoz, hogy egy nálad idősebb fiúval legyél. A személyiséged még könnyen tudják befolyásolni. Lehet, hogy te szerelmesen a jó tulajdonságait látod a fiúnak, de az anyukád látja azt is, amit te nem. Ha tényleg kitűnő tanuló vagy, akkor később még sokra vihetnéd, de ha azt látod, hogy a párod sokkal kevesebb energia befektetéssel is elvan a saját magaddal szembeni elvárásaidat is lentebb adod.
Szóval szerintem sem jó ötlet ez a kapcsolat. Tudom nagyon jól, mennyire fáj ha az ember szeret valakit és nem lehet vele. De az esetedben ez a szerelem nem tartana sokáig, kizárt, hogy ő lesz majd a férjed. Néhány hónapért pedig nem éri meg elrontanod az életed.
Csak abból indulok ki amit leírtál, szóval:
Nevelő apud véleményétől és hozzáállásától függ, de jó lenne ha tudna beszélni anyuddal egy picit ezzel kapcsolatban. Ha eltudod mesélni nevelő apudnak a te szemszögedből a dolgokat valószínűleg megértő lenne veled szembe, és jó lenne ha anyuddal (ha kell ketten) beszélnétek erről az eltiltásos dologról. Kétlem, hogy anyud rosszat akarna neked, így hirtelen azt mondanám hogy túl reagálja és kicsit előítéletes, de persze nem ismerem a srácot, se anyudat, nem tudom. Te is megpróbálhatsz vele beszélni, de a leírtakból kiindulva tégedet kevésbé vesz komolyan. A titokban találkozgatós haditervekkel óvatosan, könnyedén lehet hogy ezzel csak még jobban kihúzod nála a gyufát, persze megértem hogy találkozni szeretnél vele. Esetleg a srácnak kellene bizonyítania egy picit, hogy igenis normális, és hogy fontos vagy neki, nem szeretne neked rosszat. Szerintem ebben az esetben megkérhetnéd erre a barátodat, ha fontos vagy neki, és fontos neki a kapcsolat, megfogja érteni és időt, energiát fog szánni erre.
A legjobbakat kívánom, remélem tudtam azért segíteni.
Azt azért tudod, hogy 14 évesen még nem írhatsz ki ide kérdést? 16-tól lehet.
Egyébként minden ilyen korú lány azt hiszi, hogy hát ő sokkal érettebb mint a többiek, de nem, te is gyerekes vagy, ennyiből megállapítom. Megértem hogy anyukád félt, viszont szerintem hülyeség hogy eltilt, de attól hogy itt ezt írják, anyukádnak nem változik meg a véleménye. Beszéld meg vele, esetleg kérd meg barátnőd anyukáját hogy beszéljen vele, ha meg nem enged, nem tudsz mit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!