Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy cigizik a barátom?
Tudom, fura kérdésnek tűnik, de tényleg tanácstalan vagyok. A szüleim, főleg apukám mindig azt mondogatta, hogy nehogy összeszedjek egy olyan fiút, aki dohányzik, mert nem áll jót magáért, stb. Ezeket a "figyelmeztetéseit" mindig csak mosolyogva hallgattam, mert úgy gondoltam, hogy -lévén hogy én magam is undorodok a cigarettától- sose fogok összejönni olyan fiúval, aki dohányzik. Aha, francokat...megismertem fél éve egy srácot. Az egyik közös barátunk mutatott be minket egymásnak és nagyon jóba lettünk. Sokat beszélgettünk, nevettünk együtt. Tényleg nagyon figyelmes volt velem meg kedves. Tudtam hogy cigizik, néha a jelenlétemben is rágyújtott, de nem zavart, mindig azt mondogattam magamnak, hogy csak barátok vagyunk, semmi jelentősége nincs annak hogy cigizik. Aztán ahogy teltek a hónapok, egyre jobban megszerettem és kiderült, hogy az érzés kölcsönös, szóval járni kezdtünk. Ez volt egy hónapja. El szeretném mondani a szüleimnek, de nem tudom, mit reagálnának rá. Szeretem a srácot, ezért nem kérném soha, hogy rakja le miattam és igazából engem nem is zavar már ez a szenvedélye. De félek, hogy esetleg eltiltanának tőle, azt meg nagyon nem akarom. Hogyan tudnám ezt közölni a szüleimmel? Tudom, most sokan azt gondolják hogy "tiniszerelem, majd kinövöd". Talán igazuk is van. De jelenleg mindennél jobban szeretem, ezért szeretnék viszonylag normális válaszokat kapni a kérdésemre! Előre is köszönöm! :)
U.I: Én 16 éves lány vagyok, a fiú 17 (hamarosan 18 lesz)
Ne mondd el nekik
És barátoddal is beszéld meg hogy vigyázzon előttük ne
Szerintem nincs tul sok kozuk a szuleidnek ahhoz, hogy a baratod cigizik
Addig persze, amig nem akar ravenni teged, hogy te is raszokj
A cigi miatt csak nem tiltananak el, nekem se tetszene es en se cigizek, de nem drogozik hanem "csak" cigizik, azert ez annyira nem komoly dolog
1)még ha el is mondod hogy van barátod nem kell mond hogy szivarazik.
2) én nem tudom hogy milyen szüleid vannak,de hogy ilyen durván elitélik a cigit az már szerintem nem helyes. "nem áll jót magáért" "eltiltanak tőle" én jobban tartanék holmi szoknya vadásztól mint egy rendes fiútól ki cigizik.
Ha kiderül hogy a barátod cigizik beszéld meg a szüleiddel hogy vagy állítanak valami logikus érvet miért ne cigizhetne a barátod vagy gondolják újra az egészet,mert ez így hülyeség,főleg felnöttektől.
" ezért nem kérném soha, hogy rakja le miattam és igazából engem nem is zavar már ez a szenvedélye."
Pedig jót tenne a pénztárcájának meg az egészségének is. Nem csak miattad.
Mellesleg ebben a korban miért szokik rá valaki? Menőzésből. Miért menőzik valaki? Mert megfelelési kényszere van. A megfelelési kényszer érett személyt takar? Nem. Az éretlenség párkapcsolatra való tulajdonság? Nem.
Megeshet,hogy nincs igazam, de valószínű igen. Csak azért írtam le,hogy jegygyűrűt majd egy komoly férfitól várj.
Ennek ellenére sem előítéleteskednék a szüleid helyében. És ne mondd el nekik! Ha majd találkoznak vele, úgyis megérzik rajta. Valószínű nem fognak neki szemrehányást tenni.
#4: Mielőtt szentté avatnád a srácot, a lány a szüleit a srácnál is jobban szereti és pont,hogy nekik nem kellene hazudnia.
A gyökérségeket ne ide kommentáld.
Nem kell az orrukra kötni. Pláne ha a fiú rendes is. Beszéljétek meg, hogy a szülők közelében ne dohányozzon, de sokat rágózzon:D
Amúgy meg addig nincs vele probléma, amíg nem akar téged is rávenni. Bár ez nem hiszem, hogy nálad esélyes.
Amúgy meg ha mégis megtudják a szüleid, mondd, hogy ez se rosszabb az alkoholnál, meg hogy nem ettől rossz ember, te nem fogsz rászokni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!