Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek ha a szüleim miatt...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyors Segítség Kell kérdése:

Mit tegyek ha a szüleim miatt nem láthatom a pasimat? (Igaz szerelemről van szó)

Figyelt kérdés
Én 17,5 éves vagyok, a pasim most múlt 18. 15 éves voltam, amikor összejöttünk. Annyira jól megvoltunk, hogy az hihetetlen. Álomkapcsolat volt. De anyuék már akkor sem fogadták el őt. Csak hétvégén találkozhattunk, nem várhatott meg suli után, én cssk 2x voltam náluk 2 év alatt. Ha velem volt mindig nálunk voltunk, hogy szem előtt legyünk. Tudom az előítéletesség okait: ő nem gimis volt, hanem szakmuunkás iskolába járt, és az egyik nagymamája roma származású volt. Ezt anyáék nem tudták, de az anyukájának kicsit sötétebb volt a bőre. Minden más családtagja fehér volt és nagyon kultúrált körülmények között éltek. Ám a fiú egyszer csak megváltozott. Néha nagyon csúnyán beszélt velem, de ennek is több oka volt. Egyszer egy barátom rámnyomult, de én nem vettem komolyan és nem utasítottam vissza, amiért nehezen bízott bennem azután. Másrészt hormonproblémával küzdött, így nagyon ingerlékeny volt, és a gyerekkora is nagyon nehéz volt. Anyuék (nevelőapámmal) azt ígérték, hogy ha meglesz a nyelvvizsgám, akkor többet láthatom majd, de csak kevesebb lett. Mikor nem tudtak érte jönni szalagavató után és nem volt busza haza, akkor sem alhatott nálunk (tényleg csak aludni akartunk!!).Nyáron is alig voltunk lehettünk együtt. A nagy baj 2016 májusban történt. Éppen nem voltam otthon, de az 5 éves unokaöcsém játszani szeretett volna a táblagépemen, így a nevelőapám bekapcsolta neki. És meglátta az üzeneteinket, ahol nem éppen szép stílusban írt róluk és nekem is (a hormonbaj miatt nehéz időszaka volt). Akkor megfenyegette, hogy ha a közelembe jön szétcsapja. Mindenemet ellenőrzik azóta. Sokmindent megpróbáltunk már, de eddig mindig lebuktunk. Most viszont a sulim mellett lakik és titokban találkozgatunk, de ez nem elég. Meg véletlenül összekarambolozott velübk, mert lelkileg padlón van és nem tudott figyelni. Nem volt szándékos, de anyuék azt hitték. Mostanra teljesen megváltozott, de nem tudjuk, hogyan bizonyíthatná be a szüleimnek. Azt mondta költözzek hozzá, ha betöltöm a 18-at, de nem lesz szívem anyát itthagyni, mert nagyon szeretem és mindent tőle kaptam. Nem akarok választani közöttük.

2017. ápr. 21. 21:27
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Ez a "pasim" borzasztóan komolytalan szó....

Milyen hormonproblémái vannak? Az ingerlékenységet nem lehet kizárólag csak ennek betudni. Akár hiszed, akár nem.

A szakmunkás tanulókkal mindaddig nincs probléma, amíg ő maga direkt akar olyan pályával foglalkozni. De az esetek nagy részében azért lesz valaki szakmunkás, mert oda elég a 2,5-3-as átlag vagy még az alatt is, hát ide veszik fel, sehova máshova. Ha az én lányom 4-5-ös tanuló lenne, én sem repesnék az örömtől, hogy az én okos lányom egy tanulatlan emberrel van, mert a szerelem elvakítja.

A költözés meg hülyeség. A családjához költözöl? Én nem tartanék el még egy embert a két szép szeméért a család helyében.

Talán ketten költöztök össze? Miből? Te még nem dolgozol, a barátod dolgozik? Ha igen, akkor sem fogja tudni magát két ember egy kezdő fizetésből eltartani.

Én a nehéz időszak ellenére sem beszélnék úgy a barátnőmmel, hogy az apja meg akarjon verni. Ismétlen, emögé a szó mögé nem lehet bebújni. Ez később csak rosszabb lesz, te meg elviseled,hogy valaki tiszteletlenül beszél veled.

Hogy a szüleidet hogyan győzhetnéd meg, azt nem tudom. Láthatóan beszélni nem akarnak erről.

2017. ápr. 21. 21:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Én nagyon jól megismertem és a szíve mélyén nagyon jó ember, aki bármire képes értem.
2017. ápr. 21. 22:11
 3/8 A kérdező kommentje:

Ő nem a tanulmányi eredménye, hanem az érdeklődése miatt választotta azt az iskolát.

És nagyon megváltozott. Felfogta a hibája súlyát, azóta egy darab ronda szót nem hallottam tőle. Megbánta, amit tett.

2017. ápr. 21. 22:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, még arra is képes, hogy bunkón beszéljen veled.

Ne csak a pozitívat nézd! Van itt egy elég negatív tulajdonság, ami mellett simán elsiklasz, mintha nem is lenne probléma, hogy tiszteletlenül beszél veled.

2017. ápr. 21. 22:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Én nagyon is tisztában vagyok a hibáival, de ebben a helyzetben aztam neki egy utolsó esélyt, amit most nagyon megbecsül.
2017. ápr. 21. 22:25
 6/8 anonim ***** válasza:
"Én nagyon jól megismertem és a szíve mélyén nagyon jó ember, aki bármire képes értem." Lakva ismerni meg az embert! Teljesen igaz! Csak úgy fogod igazán megismerni....
2017. ápr. 21. 22:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Ebben egyetértek, de a szívemre hallgatok és mióta megváltozott, azóta az eszem is támogatja. Ilyen fiatalom nem lehet máshogy megismerni egy embert, hiszen nem élhetünk együtt, de nem akarom őt elveszíteni.
2017. ápr. 21. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Előttem már elmondtak sok mindent. Alapvető probléma, hogy úgy kérsz tanácsot hogy igazaból nem vagy kivancsi az elképzeléseiddel szembemenőkre. Mindent megmagyarazol miért nincs úgy. Realisan, befolyas nélkül nem tudsz gondolkozni. Szép a kitartásod, de egy ponton a vaksagod mérhetetlen karokat fog okozni. Itt van pl-ul ez:

"... Meg véletlenül összekarambolozott velübk, mert lelkileg padlón van és nem tudott figyelni...."

Nem tudom mit vezetett. Akkor is igy átsuhannál felette, ilyen megértő lennél, hogy mondhatni vezetésre képtelen állapotban van és igy vezetve mondjuk anyukád gázolná el?

2017. ápr. 22. 03:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!