Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Mi a szerelem? Honnan tudom,...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a szerelem? Honnan tudom, hogy ő az igazi?

Figyelt kérdés
Ti hogy definiálnátok? Mit jelent számotokra? Honnan tudom, hogy tényleg szerelmes vagyok-e? És honnan tudhatom, hogy ő-e az "igazi" (vagy legalábbis az egyik igazi, mert nyilván több van)? Van egyáltalán olyan, hogy "igazi"?

2016. nov. 13. 14:34
 1/7 A kérdező kommentje:
lemaradt hogy 14L :D
2016. nov. 13. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van-e olyan, hogy "igazi"? Szubijektív. Szerintem van, de több igazi is lehet az ember életében.

A szerelem pedig olyan, hogy akkor azt hiszed, hogy a másik tökéletes, és biztos, hogy vele fogod leélni az életedet, anélkül, hogy megkérdőjeleznéd ezt, mert a szerelem ilyen. Ha megkérdőjelezed ezt, valószínűleg nem vagy szerelmes.

2016. nov. 13. 14:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Van egy srác, aki számomra egyenlő az igazival, tulajdonképpen külső belső olyan amilyennek konkrétan megálmodtam az igazit, de félek, hogy ez a bizonyos első látásra kialakult szerelem plátói és az is marad. Tulajdonképpen simán hülyét csinálnék érte magamból, szar ügy, de ez az igazság. 2 és fél évvel idősebb nálam, jó haverok vunk de abszolút nem egyértelműen viselkedik. Egyre inkább attól "tartok", hogy szerelmes vok belé. Érdemes "küzdenem"? Föladni próbáltam, elfelejteni lehetetlen... :/
2016. nov. 13. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagyok egy nagy filozófus, úgyhogy ne várj tőlem mély gondolatokat. Én úgy fogalmaznám meg, hogy a szerelem testi-lelki vonzódás egy másik félhez. Azt, hogy mikor vagy ténylegesen szerelmes, nehéz eldönteni, ahogy azt is, hogy létezik-e az az úgynevezett "igazi". Erre a saját példámat tudom csak felhozni: amíg a szülővárosomban tanultam, az egyik osztálytársamba nagyon szerelmes voltam, úgy gondoltam, hogy ő lenne a tökéletes párom. Aztán átkerültem egy másik, nagyobb városba, ahol megismertem egy olyan lányt, akibe szintén egyből beleszerettem, mivel ő rá is valamiért úgy tekintettem, hogy ő a tökéletes lány. Szerintem ebből látszik, hogy nincs "igazi" meg "nagy Ő", mindig lesz egy másik lány (a te esetedben fiú), aki jobban fog tetszeni az előzőnél.
2016. nov. 13. 14:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazad van :) Köszönöm szépen :D
2016. nov. 13. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:

A szerelem egy bonyolult dolog. Egy olyan érzés, ami egyben bizserget és lezsibbaszt. Nem feltétlen jár mindig az illető a fejedben, de ha valamiről eszedbe jut, a mosoly garantáltan nem marad el. Elgondolkozol rajta, hogy mit csinálhat. Aggódsz érte, hogy hazaér-e épségben. Ismered a jó és rossz tulajdonságait is, de valahogy úgy érzed, ezt a sok rosszat el tudod viselni, mert amúgy egy csodálatos ember, és mindenkinek vannak hibái. Folyton támogatni akarod és segíteni. Ő sokkal fontosabbá válik számodra mint saját magad, és bármit megtennél, hogy boldognak lásd. Soha, senkinek, semmilyen körülmények között nem hagynád, hogy bántsa őt. Számodra ő a minden, és azt akarod, hogy érezze, mennyire fontos neked.

Azt hiszem mindent leírtam. Nem biztos, hogy ez a legtökéletesebb válasz, de én így vagyok szerelmes. 15/L

2016. nov. 15. 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Nagy zavaromban lefelejtettem azt, hogy mindig boldognak akarod látni. Ha szomorú, te is az vagy.

Egyébként létezhet igazi. Aki olyan, mintha az elveszett másik feledet találtad volna meg. Kiegészít, és jobb emberré tesz.

2016. nov. 15. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!