Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én 16 vagyok a barátom 22, a többi lent?
Igazából az a bajom ezzel "az érett vagyok a koromnál" dumával, hogy minden tini ezzel igazolja a tetteit. Neki joga van a cigihez, a piához, hogy dugjon, hogy vén kecskékkel nyalassa a sóját, mert ő "érettebb mint a korosztálya". Ezzel a varázskártyával csak az a baj, hogy fals információkat hordozz. Érettséget sajna, még mindig a megélt élmények által és ezzel együtt az évekkel szerzel. Tehát, amíg úgy istenesen nem kell szembe nézned az élettel és azokkal a problémahalmazokkal, amik túlmutatnak a tinédzserek szokásos problémáin, és a szülő, minden nyűgödre ott van, hogy hárítson, addig, te nem érett vagy, legjobb esetben is komoly.
Mondom ezt úgy, hogy rám meg a felnőttek akasztották ezt a undorító kártyát, mert túl komolyan vettem az életet, és magamat. Csak ellentétben veled én percig sem gondoltam különlegesnek magam ettől, inkább bosszantott ez fals skatulya.
Nos, most, hogy a fogalmakat tisztáztuk, térjünk rá a "felnőtt" problémádra.
Nekem az unokaöcsém oviban is kb. ilyen szép szókincset szedett fel magára, amit itthon nem tűrtünk meg. Ezért az egész család inkább átállt más káromkodásra. "A macska bajszát", "A fene vinné el", "Hogy ló rúgja meg", "Hogy vinné el a Hétrőföskapanyányimonyók" stb. Ez nagyon jól bevált, de mi is teljesen átlátunk, tehát automatice, ha káromkodnunk kell, akkor ezt mondjuk. Ez nem is csúnya és lehet szentségelni is.
Szóval ajánlom önönmagad átnevelését, és akkor a barátodat is megtarthatod, meg te is egy kicsit inkább leszel nő, mint kocsis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!