Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérlek szépen mondjátok meg nekem elsősorban lányok, ha ti kapnátok kézzel írott levélben, kinevetnetek azt a srácot aki ezt írta?
Kinek írom talán el sem olvassa!
Az elején leszöszegezem
Tudd hogy soha sem
Mérgesség vagy harag volt
Vezéreszmém
Inkább a fájdalom, hiány s mély érzelem.
Lelkemnek napsugara
Tévhitekbe kergetője
Szép vagy s gonosz
Mint méh mi poroz
S mikor fél megszúr
Akár egy Csalán levele
Mely aranysárga napban
Akár hajad fényességében
S az éghez nem hasonlítható
Szemed kékességében
Kel, növekszik mint növény
A természetben a nap, az ég
A szépség, rajtad a haj, a szem a gyönyörűség.
Párhuzam azért hiteles mert mikor szeszélyes vagy akár egy lelket tipró tornádó, de mikor
nyugodt és szeretsz egy tavaszi csendes zöld puszta mező.
Hiányzik ajkad finom érintése, bőröd puha tapintása, szemed tengerkék ékessége, lelked
egyszerű fényessége.
Szeretném újra érezni hogy hozzám tartozol, testem, lelkem része vagy.
Emlékeimben az önfeledt mosolyod, huncut, néha pajzán nevetésed mely csodás pillanat,
kép számomra, itt mélyen belül, mi azért fáj szörnyen mert te már nem ezt érzed irántam, te
már nem szeretnél engem, te már mással nevetsz, lehet pont rajtam.
Mindegy már, hisz nem számít te már elfelejtetted mindezt. Mely akkor még lehet számodra is
jelentett egy keveset, mára már csak nem kívánatos, fájó vagy sem, emlékszemét maradt
meg neked.
Csak egyszer sírnál úgy ahogy én érted
Csak egyszer éreznéd azt amit én érzek
Csak egyszer látnál könnyet arcomon
S tudnád mi az igazi fájdalom
Csak egyszer vágyj valakire igazán
S meg érted mit érezhettem.
Mit érezhettem mikor szeretetre
Epekedve és szeretettel teli
Éltem.
Szerintem aranyos, de ha a lányt már nem érdekled, akkor ennek a tizede is sok lett volna... Kinevetni ennek ellenére nem feltétlenül illik téged, a szerzőt, miután a legkomolyabb érzéseidet vetetted papírra, ezáltal rendkívül sebezhetővé tetted önmagad.
26/L
Biztos hogy zavarban lennék, nem is kicsit, de ha a megfelelő embertől kapnám, nagyon örülnék neki! :D
Kicsit próbáld átformálni a "mai nyelvre", és tökéletes lesz a vers is! :)
A versről nem tudok ennek kapcsán véleményt mondani, de egyetértek # 13-al, vagyis ha úgy látod, hogy az életben nincs köztetek semmi, akkor szerintem ne akard verssel "meggyőzni".
Legalábbis nekem is volt már olyan negatív élményem, amikor nem volt köztem és a srác között semmi, mégis nagyon tehetséges és érzékeny, újságcikkekbe állítható verseket írt, amit majd megmutatott, de személyességként nem volt, mit mondjak rá, maximum a vers kidolgozottságát dicsérhettem, de ezzel nem fogja megérinteni a lelkem. Kérdés az, hogy mennyire mélységesen ismeritek egymást? A költő hajlamos lehet arra, hogy beleképzel, belebeszél valamit a helyzetekbe.
De mondok egy másik példát: olyan "mély érzésű" verset is kaptam, hogy alig ismertem az íróját, így nekem teljesen üresen hatott ez az álomszerűen megfogalmazott vers.
Gondolj arra, hogy ha a versednek van egy fő mondanivalója (pl. vágy), akkor a vers, mint az üzenet formája, szinte semmit sem tesz hozzá a lényegre törő mondanivalóhoz. Vagy az is számít, hogy mennyire idegen tőlem, pl. ha olyan dolgokról fogalmaz, ami önmagában talán szép, de személyesen nem ír le engem, semmi köze hozzám, azt én is kinevetném. Talán nem attól hatódok meg, ha valaki felsorolgatja a világ szép motívumait, hanem, hogyha emlékszik és felidézi, melyik a kedvenc hobbim, mikor van a szülinapom, mikor voltam a legboldogabb:) Persze ezt nem tudhatod, akármilyen irodalmi képzettséggel sem.
Erről ez jutott eszembe, a végén felnevettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!