Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nihilista felfogású srác is érezheti ugyanazt a szerelmet?
Vegyünk példának engem, egy 18 éves lányt. Életvidám, folyton mosolygó, szeleburdi, és nagyon érzelmes lány vagyok. Mindenkit nagyon szeretek, ragaszkodó vagyok, és ha szeretek, azt nagyon szenvedélyesen teszem.
Aztán van ez a srác, fél évvel idősebb nálam, és azt mondta, nem hisz a szerelemben, és nihilista nézeteket vall. Kicsit lecsúszott forma, de nagyon értelmes. Szereti a "beteg" dolgokat, és teljesen az ellentétem, bár egyáltalán nem melankolikus és szarkasztikus forma, csak én pattogok, meg lelkesedek, ő meg nagyon nem, és az érzelmi skálája szerintem viszonylag szűk.
Ha beleszeretek valakibe, az nálam nagyon mély, és iszonyatosan boldog leszek. Egy ilyen úgymond kevés érzelemmel rendelkező, "amúgy semminek semmi értelme" ember, aki nem hisz a szerelemben, is érezhet ugyanúgy, ahogy én? Vagy ez csak alapvető női-férfi különbség?
Én sem hittem benne, aztán betoppant az életembe egy srác aki elhitette velem, a puszta a létezésével, hogy létezik, és Ennyi.
/L
#4es vagyok #3-nak
Értem amit mondani akarsz, de ez nem attól függ hogy az ember szerelmes-e. Amikor én szerelmes vagyok, mert habár viszonzatlanul, de voltam, akkor tényleg érzed hogy hajt valami, hogy érdemes élni, de nem azt hogy értelmes. Ha megállok egy pillanatra gondolkodni mindig ugyanoda juttok még a legboldogabb pillanatokban is, amikor tényleg érzelmekkel vagyok tele.
Nem biztos hogy teljesen érthetően fejeztem ki magam, de ezért elnézést.
Kedves kérdező, remélem még időben vagyok hogy használható legyen a válasz.
Nem, még időben vagy. :D Azt hiszem nem ugyanazt érezzük. Biológiailag valahol igen, de szerintem a szerelem nem csak feromonokból meg mit tudom én mikből áll.
A nihilizmus is lehet sokféle, főleg úgy nézve hogy mekkora az intenzitása a követőjében.
Megválaszolva a kérdésemet; érezheti ugyanazt, de mint amúgy minden emberben, máshogy fejeződik ki a dolog. És a nihizmus nem nekem való dolog. Holott valahol elfogadom és látom értelmét a felfogásnak ( micsoda paradoxon ) de együtt élni nem tudok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!