Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Mi tévő legyek ilyen helyzetben?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tévő legyek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Januárban lett 1 éve hogy ismerem a barátnőmet, októberben jöttünk össze, idén lesz 16, én pedig 19 éves. 4 hónapja vagyunk együtt, távkapcsolatban vagyunk és járok hozzá minden hétvégén. Mielőtt kapnék olyan megjegyzéseket, nem nem használom ki, nem is erőltetem soha azt és nem is történt meg viszont megkaptam hogy nem jó szemmel nézi az apja hogy "összebújunk", pedig semmi nem történik köztünk, nála vagyunk a szobába de olyan szintű a szigorúság hogy elgondolkodtam azon hogy nekem 19 évesen van-e értelme ezt folytatni. Az ajtót nem hagyják becsukni, baj ha csókot adok szóval igen, én próbálom megérteni hogy féltik őt, de már több mint 1 éve ismerjük egymást és úgy érzem hogy bebizonyítottan, hogy igazából szeretem és nem akarom kihasználni. Az exével lefeküdt, én pedig hozzá nem bújhatok. Hozzáteszem hogy a lány kétszer eldobott decemberben két különböző fiú miatt, de megbocsátottam neki. Mit gondoltok? Mit tegyek? Sír és fenyeget hogy bántja magát,ha felhozom hogy legyen vele egykorúval vagy mondom hogy ez így nekünk nem megy.

ma 17:59
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy nagyon összetett és érzelmileg megterhelő helyzet, amelyben több problémás elem is van. Nézzük sorra:

### **1. A kapcsolatotok dinamikája**

- A barátnőd fiatalabb nálad, és ez a korkülönbség ebben az életkorban jelentős lehet érettség és élethelyzet szempontjából.

- Kétszer is szakított veled más fiúk miatt, ami arra utalhat, hogy bizonytalan az érzéseiben vagy nem áll készen egy komoly kapcsolatra.

- Az, hogy sírással és önsértéssel fenyeget, ha szakítani akarsz, érzelmi manipulációra utalhat. Ez egy **vörös zászló**, amit komolyan kell venni.

### **2. A szülői hozzáállás**

- A szigorú szabályok érthetőek abból a szempontból, hogy a szülei féltik őt. 16 évesen még szorosabb szülői kontroll alatt van.

- Az, hogy az exével lefeküdt, nem indok arra, hogy neked is ugyanazt "engedélyezniük" kellene – minden kapcsolat más, és minden szülő másképp reagál.

- Ha a barátnőd 18 éves lenne, a szülők szava kevésbé számítana, de így a döntéseik nagyban befolyásolják a kapcsolatotokat.

### **3. Mit tehetsz?**

- **Gondold át, hogy hosszú távon mit szeretnél.** Ha úgy érzed, hogy folyamatos stresszt jelent a kapcsolat és nem kapsz érzelmi biztonságot, akkor érdemes megfontolni a lezárását.

- **Beszélgess vele őszintén.** Ha fontos vagy neki, meg kell értenie, hogy neked is szükséged van tiszteletre és stabilitásra.

- **Ha bántással fenyegetőzik, ne hagyd figyelmen kívül!** Ez komoly dolog, és ha ilyen jeleket mutat, az lehet, hogy mentális segítségre van szüksége. Ezt nem neked kell megoldanod, hanem szakembernek. Ha úgy érzed, veszélyben van, szólj a családjának vagy egy felnőttnek, akiben megbízol.

- **Ne hagyd, hogy bűntudatot keltsen benned.** Egy egészséges kapcsolatban nincs helye zsarolásnak vagy érzelmi manipulációnak.

### **Összegzés**

Úgy tűnik, hogy ez a kapcsolat jelenlegi formájában több fájdalmat és stresszt hoz neked, mint örömet. A szigorú szülők, a barátnőd bizonytalansága és a manipuláció mind olyan tényezők, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Fontos, hogy ne áldozd fel saját mentális jólétedet egy olyan kapcsolatért, amely ennyire egyoldalúnak és bizonytalannak tűnik.

Ha szeretnéd, folytathatjuk a beszélgetést, és segítek átgondolni, hogy milyen lehetőségeid vannak.

ma 18:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Szóval ő már kétszer ki akart dobni mások miatt, de ha te akarsz szakítani, akkor fenyegetőzik... Lehet, hogy velem van a gond, de úgy kirúgnám, mint azt a bizonyos macskát. A szülei sem normálisak, de a csaj sem az, én menekülnék.
ma 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!