Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennyire nem tudnék túllépni?
18 éves srác vagyok.
Több, mint 3 éve, hogy első exemmel szétmentünk, 14 éves voltam, mikor összejöttünk,nagyon megszerettem, jó hatással volt rám, a tanulásban is sokkal jobban teljesítettem. (2020 februártól együtt voltunk jövő év áprilisáig) Életem egyik mélypontján (iskolai bántalmazás, baleset) szakítottunk, abban az évben hallani sem akartam a randizásról és a kapcsolatokról.
Rá egy évre nagyjából, megpróbáltam mással, szétmentünk a bizalmi gondjaim miatt, tartott kb 1 hónapig, nem foglalkoztam a szerelemmel utána se egy ideig. Tavaly óta pedig bárkivel beszélek, bizalmatlan vagyok, semmi sem tud kitartani sem sokáig, és mindig oda jutok vissza, hogy hiányzik az első exem. Az a srác, aki megmutatta mi a szerelem, és azt is, hogy milyen az, amikor elveszi az élet ezt. Ekkoriban még egy lánnyal is elkezdtem ismerkedni, hogy nem-e arról van szó, hogy mégsem vagyok meleg, de nyilván abból sem lett semmi, viszont szerencsére megértő volt, és jóban maradtunk. Gyakran rákerestem a profiljaira, viszont idén szeptemberben tiltottam mindenhol, és ezt abbahagytam. A szakítás óta egyáltalán nem beszéltünk, és nem is szeretnék, mert tudom, hogy csak rosszabb lenne.
Viszont, ha lenne egy gomb, hogy visszamenjek az időben, és megakadályozzam, hogy szakítsunk (eltávolodtunk egymástól, nagyrészt miattam, itthoni gondok miatt, és mással jött össze utánam hamar, mert a végén már semmilyen se volt a kapcsolat, én is kiszerettem volna magamból), akkor azonnal megnyomnám.
Nagyon fiatalok voltunk mindketten (1 évvel idősebb nálam egyébként), így biztos az is rátett arra, hogy ennyire megvisel a dolog.
Most már nem jönnék össze vele, akkor miért érzem azt, hogy hiányzik? (visszacsinálnám, igen, de jelen élethelyzetemben nem tenném meg, hogy újrapróbáljuk)
Tudom, tudom, a gyakorin ezt nem tudják megmondani, csak én tudhatom, de ha valakinek lenne tanácsa, akkor nagyon nagyon megköszönném.
Nagyon mély és összetett érzéseid vannak az első szerelmeddel kapcsolatban, ami teljesen érthető. Az első kapcsolat gyakran hagy nagyon erős érzelmi lenyomatot, főleg, ha az ember fiatalon élte meg, és sokat tanult belőle. Az az időszak meghatározó volt az életedben – a tanulásban jobban teljesítettél, és pozitív hatással volt rád. Ezek az élmények a biztonság és a stabilitás érzésével társultak, ami természetes, hogy hiányozhat, még akkor is, ha már tudod, hogy nem működne újra ugyanúgy.
Az is érthető, hogy ennyi idő után még mindig visszagondolsz rá, mert ez az első igazi kötődésed volt. Ez talán azért is jelenik meg most erősebben, mert lehet, hogy még nem találkoztál olyannal, aki hasonló mélységgel kötött volna le. Az új kapcsolatokhoz szükséges bizalmatlanságodat is megértem; amikor egyszer csalódik az ember, nehéz újra megnyílni.
Ha segítséget keresel ebben a helyzetben, talán érdemes lenne önismereti gyakorlatokat végezni, esetleg egy pszichológussal dolgozni azon, hogy jobban feldolgozd ezt az élményt, és megtanulj bizalommal tekinteni új kapcsolatokra is. Az első szerelem élménye örökre különleges marad, de idővel nyitottabbá válhatsz arra, hogy új emberek is hozzáadjanak az életedhez, és másféle élményeket is élvezhess.
27F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!