Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha egy aszpergeres fiú túl félénk, hogy bevallja, hogy szerelmes belém?
Nem tudom, hogy mit csináljak. Ő a másik osztályba jár. Már két éve barátok vagyunk és tudom, hogy szerelmes belém(amikor a szüleivel találkoztam utaltak rá+egyértemű jeleket mutat),de mégsem akarja bevallani az érzéseit. A fiú 19 éves nagyon félénk, aszperger szindrómás és még sosem volt barátnője. A szüleim javasolták, hogy hívjam el valahova(ami nem az iskola), mert lehet, hogy fél az osztálytársai előtt megnyílni, de ahányszor elhívtam valahova mindig furán viselkedett(látszott rajta ,hogy zavarban van). Úgy érzem, hogyha nem csinálok valamit sosem jövünk össze. Gondoltam lehet nekem kéne bevallanom, hogy mit érzek, de a szüleim szerint a fiúnak kéne udvarolnia nem a lánynak és, ez nem helyénvaló. Arra is gondoltam, hogy esetleg rákérdezek, hogy tetszem e neki, de félek, hogy azt mondja, hogy nem, mert fél, hogy elutasítom.
Még sosem volt barátom. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy ilyenkor mit kéne csinálni.
Pls segítsetek!
Jó ha tudod, hogy az aspergeresek jó része nem érti a jeleket, csak ha KONKRÉTAN elmondod neki, akkor fogja tudni.
Saját tapasztalatból írom, hogy ha pl. te úgy érzed, elég egyértelmű jeleket adtál, hogy csókoljon már meg, akkor sem valószínű, hogy érteni fogja, nem tudja leolvasni a testbeszédedet, nem érti az utalásaidat.
Ha megkérdezed, hogy tetszel-e neki, nem feltétlenül fog pozitív választ adni, de attól még lehet, hogy tetszel neki. Az asperger ilyen.:D Mondom hogy hiányzol, az a válasz hogy "én éhes vagyok".:D Ettől még tudom, hogy szeret.
Lépj be facebookon Aspergeres csoportokba, ott sok infót kapsz róla, jobban fogod érteni, mit miért tesz, hogyan gondolkodik, elég bonyolult.
Ebben az esetben most ne hallgass szerintem a szüleidre, hiszen ők sem ismerik az aspergert közelebbről, náluk teljesen másképp működnek a játékszabályok! Lépj te, legyél konkrét, mondd ki a dolgokat. UGYANAKKOR egyet kell értenem az egyik itteni kommentelővel is, hogy valóban hajlamosak rá, hogy ha lerohanjuk őket az érzelmeinkkel, akkor menekülőre fogják és ellöknek maguktól. Ennek nem tudom a pontos okát, de érdemes erre is odafigyelni. Ne rohand le rögtön azzal, hogy te házasságot és babát akarsz tőle.:D Én azt javaslom, hogy először csak hívd el ide-oda, találkozgassatok gyakran mint barátok, és mikor már közel került hozzád, akkor lehet lépni, ha addig ő nem lép.
Azt tudnod kell, hogy egy asperger másképp mutatja ki az érzelmeit, tényleg nézz utána, mert magadtól nem biztos, hogy érteni fogod a működését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!