Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha egy aszpergeres fiú túl félénk, hogy bevallja, hogy szerelmes belém?
Nem tudom, hogy mit csináljak. Ő a másik osztályba jár. Már két éve barátok vagyunk és tudom, hogy szerelmes belém(amikor a szüleivel találkoztam utaltak rá+egyértemű jeleket mutat),de mégsem akarja bevallani az érzéseit. A fiú 19 éves nagyon félénk, aszperger szindrómás és még sosem volt barátnője. A szüleim javasolták, hogy hívjam el valahova(ami nem az iskola), mert lehet, hogy fél az osztálytársai előtt megnyílni, de ahányszor elhívtam valahova mindig furán viselkedett(látszott rajta ,hogy zavarban van). Úgy érzem, hogyha nem csinálok valamit sosem jövünk össze. Gondoltam lehet nekem kéne bevallanom, hogy mit érzek, de a szüleim szerint a fiúnak kéne udvarolnia nem a lánynak és, ez nem helyénvaló. Arra is gondoltam, hogy esetleg rákérdezek, hogy tetszem e neki, de félek, hogy azt mondja, hogy nem, mert fél, hogy elutasítom.
Még sosem volt barátom. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy ilyenkor mit kéne csinálni.
Pls segítsetek!
"a fiúnak kéne udvarolnia nem a lánynak"
Ez a múlt századi illem.
Most viszont már egyenjogúság van.
Ti harcoltatok érte - akkor most élvezd az előnyeit.
Valld be neki nyugodtan, szerintem annyira félénk, hogy már ki se meri mondani, amit érez irántad.
Ha te elmondod neki, akkor lehet hatalmas megkönnyebülés lenne .
"a szüleim szerint a fiúnak kéne udvarolnia nem a lánynak és, ez nem helyénvaló"
Ezek totál régi, elavult illemszabályok. Ne hallgass a szüleidre, ha neked fontos ez a dolog, akkor kezdeményezz te.
Én nem vagyok "mai fiatal", maholnap 40 leszek, de ha 15 éve nem kezdeményeztem volna a férjemnél, akkor most nem lennénk együtt. Nekem bejött, hogy nőként kezdeményezzek, nem voltak bennem ilyen fenntartások. Kifejezetten károsnak tartom az ilyen korlátolt gondolkodást.
Azt megértem, hogy félsz az elutasítástól. De ha csak az illemszabály tartana vissza, akkor azzal ne törődj.
Esetleg először próbálj finomabban puhatolózni a srácnál, hogy egyáltalán érdekli-e a szerelem, járás, van-e bárki, aki tetszik neki, stb. És akkor abból talán el lehet indulni valamerre.
Anyósom is mindig apósom szemére veti viccesen, hogy "Ha annak idején nem vettelek volna férjül, sosem lett volna a két szép lányunk!"... 😂😂😂
Szerintem az a baj, hogy ki akarod kényszeríteni belőle a vallomást.
Vallomás és kimondott kapcsolat (akkor mi most járunk? járunk!) nélkül is lehet sok időt tölteni együtt pont úgy, mintha járnátok. Jártok is, csak nincs kimondva. Mit gondolsz, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!