Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez hogyan alakulhatott így ki nálam?
1-es Örülök, hogy nem csak én vagyok így vele
2-es Mondom, hogy mindig, mindenki másra emlékszem, csak rá nem
Majdnem velem is így van, random utcán nem ismerném fel.
Lehet azért van, mert nem jól néztem meg az arcát, hogy meg tudjam jegyezni és ritkán találkozzunk.
Ez majdnem kivétel nélkül mindenkivel így van. Kivételt leginkább azok képeznek, akiknek nagyon kiemelkedő az arcmemóriájuk, de ők igen kevesen vannak.
(Az nem számít kiemelkedő arcmemóriának, hogy felismersz valakit, ha látod - az igen, ha le is tudod őt tökéletesen rajzolni anélkül, hogy látnád.)
Az indok arra, hogy miért nem vagy csak sokkal nehezebben tudod felidézni annak az arcát, aki tetszik, egyszerűen az impulzus az oka. Amikor ránézel, az agyad rengeteg nagyon erős ingert kap, elvégre tetszik neked. Emiatt egyszerűen nem tudja elkészíteni a "mentális mását" az adott személynek.
Ha viszont szakítasz a barátnőddel / barátoddal és egy idő után elkezded elengedni, esetleg megváltozik az ízlésed és emiatt már nem annyira tetszik neked egy személy, hirtelen sokkal jobban feltudod majd idézni az arcát - kifejezetten akkor, ha láttad is őt a közelmúltban, ezáltal felfrissültek a vele kapcsolatos emlékeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!