Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz ha ennyire “idegesít” a dolog és mondhatni féltékeny vagyok?
Én és a barátom mindketten 17 évesek vagyunk. A barátom az anyukájával él és a mostohaapukájával. A mostohaapukájának van egy lánya aki ha jól tudom 1 évvel idősebb mint én. Amikor vannak családi összejövetelek vagy ilyesmi és ott van akkor eléggé szokott zavarni. Nagyon ritkán 2x 3x ha megy a barátomékhoz, mert nem nagyon tartja a kapcsolatot az apukájával. (Barátom mostohaapukája) A lényeg annyi igazából, hogy holnap mennek 4 esben kirándulni a barátomék és ott lesz ő is. És annyira zavar, mert valahogy bennem van, hogy mivan ha a barátom megnézi vagy nagyon jól elbeszélgetnek majd…. Meg ilyenek es totál idiótának érzem magam mondhatni.. Általában mindig jól elszoktam a lánnyal beszélgetni ha olyan alkalom van meg a barátom is szokott vele, de valahogy idegesít hogyha úgy van a barátomékkal, hogy én nem vagyok ott.
Hozzátenném a barátomban teljes mértékben megbízok, jobb kapcsolatunk nem is lehetne, de mégis zavar ez a dolog.:(
Tegnap órákat könyörögtem neki, hogy ne menjen el hiszen nem köteles nem tartják pórázon, alapból nem az ő ötlete volt a kirándulás. Aztán nagy nehezen rávettem hogy mondja az anyjának, hogy nem megy el nem szeretne nincs kedve hozzá stb. Erre az volt a válaszuk hogy biztos nem fog egyedül otthon maradni, elmegy és kész. És neki ennyi elég volt, ment is. Kezdem úgy érezni hogy nem vagyok rá hatással és azt érezteti velem hogy talán nem vagyok olyan fontos neki, mint hittem. :(
Én teljesen megértem a helyzetét, meg bele is látok hiszen ismerem a szüleit és azt is tudom hogy az nem érdekli őket hogy a barátom mit gondol mit érez vagy neki mi a jó. Az a baj hogy ő meg folyamatosan lenyel nekik mindent. És már egyszerűen reménytelennek érzem hogy bármi is változna. :(
(Az előzőhöz)
Nem azért nem akartam hogy elmenjen, hogy ne érezze jól magát hanem csak magamra hivatkoztam. Hiszen csak vele szerettem volna lenni “végre”.
Szerintem ne te beszélj velük. Ezt mindenképp a barátodnak kell rendeznie, eleve a szituáció is csak rá tartozna, csak sajnos hatással van a kapcsolatotokra is, itt jössz be a képbe te. Viszont nem neked kell megoldanod a barátod és a szülei közötti problémát, te hiába beszélsz a szüleivel, hacsak a barátod nem dönt úgy, hogy véget vet a diktatúrájuknak, semmi sem fog változni. Mert az csak az egyik része, hogy milyenek a barátod szülei. A barátodon is múlik, hogy enged-e nekik. Kettőn áll a vásár.
Amit te tudsz tenni: elmondod a barátodnak, hogy ez téged komolyan bánt és tegyen ellene valamit, mert a jövőben nem szeretnéd, hogy ez így folytatódjon. Meg kell értenie, hogy neked ez így nem jó, és ha szeretné, hogy tovább működjön a kapcsolatotok, akkor változtasson.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!