Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Ha másfél éve nagyon tetszik...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha másfél éve nagyon tetszik valaki, akkor az már szerelem?

Figyelt kérdés

Esténként rá gondolok, ha van egy szabad gondolatom, rá gondolok, és átmegyek csitribe, ha róla van szó.

Átmelegszik az arcom, remegnek a tagjaim.

Egy évfolyamba járunk.

2021. febr. 16. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Mi az, hogy átmész csitribe ha róla van szó? :?
2021. febr. 16. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a "csitri" lányokat
2021. febr. 16. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen ez valószínűleg szerelem lesz! :D

Írj még kérdést ha van esetleg ezzel kapcsolatban.

2021. febr. 16. 23:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne írj ki kérdés, csak akkor ha az a kérdésed hogy hogy közeledj felé:D
2021. febr. 16. 23:37
 5/6 Agnarr ***** válasza:
100%

Nem, nem szerelem. Nekem is voltak már ilyen érzéseim, tapasztalatból beszélek. Ez egy gyengébb fokozatú szerelemhez hasonló érzés, ami egyes esetekben megelőzi a szerelmet, de a legtöbb esetben legtöbbször néhány év alatt véget ér.

Az angolszász országokban van egy külön kifejezés erre (crush), amit én még nem láttam lefordítva, én szeretem szimplán vonzalomnak hívni. A vonzalom nagyon hasonlít a szerelem érzésére, de sokkal felszínesebb és nincs szilárd alapja. Az igazi különbséget az adja, hogy míg a vonzalom arról szól, hogy a bizonyos személy elvarázsolja az embert viszonylag távolról, a szerelem a két ember együtt töltött idejéből eredő erőteljes kötelék. Sok szerelem vonzalomból indul, de igazi mély kapoccsá csak akkor válik, ha már a két személy együtt van.

Sokan félreértelmezik a dolgot azzal, hogy minden erőteljesebb vonzalmat szerelemnek titulálnak, de szerintem nem lehet egyenértékű egy fantáziákkal megspékel vágy egy szilárd alapú kapcsolattal.

Hogy alátámasszam a mondandómat, én már legalább kétszer kerültem bele valaki bűvkörébe, de mindkettő véget ért pár hónap alatt, mikor rájöttem, hogy én nem tetszek neki, és azóta egyszer sem jutottak az eszembe. Ezzel szemben, ha valaki szerelembe esik, akkor évek munkája, vagy egy iszonyatosan nagy csalódás kell, hogy érje, hogy elmúljon az érzés.

2021. febr. 16. 23:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Van egy lány akibe már 12 éve szerelmes vagyok :D

De van sok másik lány aki felé hasonlót érzek, de mégse az.

Egyszerűen akarom őket magamnak mert annyira különlegesek számomra.

Megvan bennük minden amit akarok és nem is egy pláza cicák. Egyszerűen szeretem őket. De mégse ugyan úgy mint azt akit már 12 éve.

Ezért lehetne jó a több feleség :D

Másfél év még nem annyira hosszú idő, de valószínű ott többről van szó minthogy tetszik.

2021. febr. 17. 08:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!