Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Randizás » Mit mondjak anyának, hogy ne...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit mondjak anyának, hogy ne kezdjen el faggatózni?

Figyelt kérdés

Valószínüleg fogok találkozni egy sráccal, s egy parkba mennénk sétálni. Nem akarok hazudni anyukámnak, mert akkor nagyon rosszul érezném magam randi közben. Viszont ha elmondom, elkezd majd faggatni, hogy honnan ismerem, hogy hívják, milyen a srác, hogy néz ki, tetszik-e stb. S nekem nem esik kézre ilyenről beszélni. Mit mondjak, hogy ne kezdjen faggatózni, kérdezősködni? (Mindenképp el akarok menni, mert nagyon szimpi a srác, de egy buszon láttam már régóta s rákerestem fb-n s azóta beszélünk, csak félek anyukámtól)

15/L a srác 17

2015. okt. 22. 22:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadja el, hogy nem akarsz beszélni róla, akkor ezzel hazugságra kényszerít (még ha egy kicsit erősen is fogalmaztam). De amúgy értem a problémád, nekem is gond lenne ez. 17F
2015. okt. 28. 21:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, most tanulod, mi az arany középút. Próbáld a másik ember szemszögéből is végiggondolni az adott helyzetet.

Ez alapján rájösz, mit tartozik anyudra, és mi nem. Ami rá tartozik, abban hasznos számodra is, számára is, ha engedelmeskedsz neki, mivel felelősségel tartozik irántad, nem véletlen aggódik érted.

De ami nem tartozik rá, abban meg kell tanulnod nemet mondanod!

Hogyan? Te ismered anyudat. Avagy ismerd ki őt még jobban. Lehet, h kénytelen lesz hozzászokni, hogy amikor te előre szólsz, hogy "anyu, erről és erről tájékoztatlak, de arról és amarról nem foglak, mert az már magányügyem", akkor ha arról elkezd faggatni téged, ez esetben te faképnél hagyod. Ha anyád erősködik, akkor nincs igaza, ha te elmondtad már neki mindazt, amiket az ő szemszögéből helyénvaló tudnia.

Nos, nézzük, mi tartozik a szüleidre ez esetben:

- Hol lesz a randid.

- Akivel lesz, nagyon hatásvadász-e, túl kedves-e veled?

(Gyanús lehet, h netán be akar csapni téged egy fiú, ha túlzottan mézesmázos veled. AMENNYIBEN ilyen. Ezért akarja tudni anyud, hogyan viselkedik a srác, mert anyud már esett pofára eleget, hazug fiúktól, férfiaktól, mint a legtöbb más nő is. Már ha ezt is tudni akarja - hasznos tudnia. Egyébként meg legalább ennyi a hazug tini lány, és felnőtt nő is, hozzáteszem.)

- Mennyi idős a fiú.

- Sejtésed szerint köze lehet-e a srácnak bűnözői körökhöz. (Vannak lányok, akiket ez nem izgat, mert ugye brahiból jár az olyannal is, vagy mert túl helyes a srác, elvakítja a szerelem...)

- Tett-e szexuális célzásokat a srác? Pl megtapizoptt-e téged? Vagy mondott-e olyat, amivel utal arra, hogy lefeküdni tervez veled?

(Légy óvatos, és ne a sok buta kortársadnak akarj megfelelni! 16 éves kortól bőven ráér a szex, még a petting is, orális szex is ráér! Ajánlatos várni vele fiúknak is, lányoknak is, minimum 16 éves korig.)

Most ennyi jut eszembe. A lényeg, hogy ha sikerül, próbáld végiggondolni más, érintett szeméylek szemszögéből is az adott helyezteket, kérdéseket, problémákat. Ez a felnőtté válás egyik alappillére. És nem az pl ha, tegyük fel, 16 éves kor előtt ágyba akarnál bújni valakivel - nem állítom, csak mondom, sajnos sok kamasz presztízskérdésnek hiszi a szüzesség elvesztését. Teljesen tévesen hiszi, sőt, sokuk azt hiszi, ettől lesz ő felnőtt...

A kíváncsiságnak pedig, kell szabni értelmes határt. Amármilyen vonzó is a szerelem, a szex. Jelentős kockázatnak teszed ki magad, ha egy inkább csak szexelni vágyó fiúval randizol. A biztonság kedvéért mindenesetre legyen nálad gumióvszer, 15 éves kortól, amúgy is ennyi vagy már, de legalább 16 éves korodig NE szexelj, meglátod, hogy utólag hálás leszel az égnek, hoyg nem szexetél ilyen korán még! A gumi cska vészhelyzeti esetre legyen nálad.

Ezért van joga anyudnak tudni, kiféle a srác, mert ő megtapasztalt már bizonyos problémás helyzeteket, amiket te még többnyire nem. De ennél több nem tartozik rá. Elmondod neki, hogy szerinted milyen mértékben tűnik megbízhatónak a srác. Ennél több nem tartozik rá, csak ez, meg a fent soroltak, pl a srác életkora, stb.

Ha nem akarsz hazudni neki,m akkor őszintn el fogod neki mondani azt is, ha kicsit gyanús neked a srác, cska hát alig bírsz neki elllenállni. Vigyázz, mert a szerelem vak. Nehogy egy drogdíler csávó hasznljon ki! Sőt, az is eleve baj, ha, mondjuk, nem bűnöző a fiú, de neki csak dugásra kellenél... Az, hogy mit mond az olyan srác, az handabanda, mellébeszélés, áltatás.

Vagy rendes a srác, vagy nem. Ha megosztod anyuddal róla a benyomásaidat, akkor négy szem többet lát alapon könnyebb olyan helyzetet kialakítani, h NE kerülhes veszélybe. A túlzottóvás iskáros. Kell, hogy próbálkozz a fiúknél, kamasz vagy. De kellenek az értelmes határok is. Anyud ráadásul külső szemlélő a dologban, neki előbb feltnhet, ha gyanús a fiú, akivel randiznál.

A felnőttek is sokfélék, anyud is tévedhet, de van, amit ő tud jobban,gondold végig, mi tartozi krá aszerinted és mi nem. Ha legalább annyit megteszel, h elmondod neki, ami teszerinted őrá is tartozik, simán lehet, hogy optimális, ideális helyzet alakul ki, melyben hosszú távon jól jársz te is, anyud is.

Meglátod, ha együttműködő vagy a szüleiddel randizás tekintetében, akkor általában nagyobb biztonságban leszel, és ezen felül ők se aggódnak legalább, vagy legalábbis kevésbé fognak aggódni érted.

Ha anyud túlmegy ezeken az értelmes határokon (vannak felnőttek, akik csak uralkodni akarnak gyerekükön, rossz szádnékúak), akkor meg , mondom, állj ki magadért, szereld le anyudat. Előtte mondd el neki, amit fontos megosztani vele, utána lépj le pl a szobádba, zárd magadra az ajtót, stb.

Vívd meg vele a harcot, ha túllépi az egészséges határokat.

2015. okt. 29. 13:18
 13/17 A kérdező kommentje:
Az utolsónak nagyon szépen köszönöm. :) A fiú amúgy elég félénk, nem hiszem, hogy csak szexet akarna. De en is ugy gondolom, hogy meg boven varhatok vele. Nem is akarnek.
2015. okt. 29. 20:58
 14/17 anonim ***** válasza:

Szívesen, és örülök, h nem ugrasz fejest 15 évesen a nemi életbe.

Ellenben tök normális dolog az önkielégítés, másokkal meg a csókolózás.

Elleben még 15-16 évesen is van kockázata a tényleges szexnek - teherbeesés, fertőzés...

Ha félénk a srác, tényleg esélyesebb, h nem veszélyes, és hogy nem használ ki téged, de mindenesetre légy óvatos, FOKOZATOSAN ismerkedj másokkal. A rosszindulatúak között vannak ügyes színeszek is, sajnos... Sőt: nem kevés félénk kamasz fiú tele van elfojtott dühvel, és/vagy nemi vággyal! Főleg ha részegek!

Erről jut eszembe, az alkohol se véletlenül veszélyes mind lelkileg, mind testileg. És bár kíváncsi a sok kamasz, a cigi, a drog akár azonnal függőséget okozhat... A dohányzás függőségre való hajlamosítása azonos a kemény drogokéval.

A fű is káros a fejlődésben levő szervezet számára. hiába könnyű drog. Az addiktológusok naponta találkoznak drogfüggőkkel. Hébe-hóba én is láttam ilyen embereket. Gyakran lettek rosszul, volt, aki hosszú távon leépült a szemem láttára, az évek során; a kemény drogtól meg szinte minden használója garantáltan tünkre ment testileg, lelkileg, akikről tudok.

Csak megy rá a halom pénz utána, majd pedig az orvosi kezelésre, mert impotens, meddő, májkárosult, tüdőbeteg lett a fiatal, huszonéves korára...

Még talán talán NÉHA egy-egy pohár bor, heti egyszer, a legkevésbé ártalmas ezek közül, de én pl alig éltem evvel, ifjú felnőttként anno, és hamar ráuntam. Az alkohol is méreg... Akár bolti talettás bor, akár termelői.

Tudom, esetleg unalmas lehet a papolás, de vagy ez, vagy testi-lelki fájdalmak... Választhatnak a fiatalok is...

Nem célzottan neked "papolok" erről (amúgy meg NEM vagyok vallásos), hanem mert sok más fiatal is olvassa e sorokat. Hátha észbe kapnak még idejében, akiket érint. Lehet, kedves kérdező, h neked magadtól is van annyi eszed, h nem mérgezed magad.

Sokan abba a hibás érvelésbe esnek, hogy pontosan a lelki fájdalmak miatt drogoznak. Drog még soha semnkit NEM gyógyított meg. AZ CSAK TÜNETKEZELŐ MÉREG.

Amit anyud kapcsán írtam, értesz? Csak javaslat. Valszeg minimum annyi idős vagyok, mint anyud, látom nagyjából az ő szemszögét is.

Ami lényeg: együttműködés, az egyensúly középút megtalálása. (Mindenki egy életen át tanulja, finomítja. Már akinek van esze. És egy kamasz már potenciálisan képes gyakorolni ezt is.)

Ne hagyd h uralkodjon rajtad másvalaki, pl szülő!

Viszont a dacos (a "csakazértse" / "csakazértis" típusú) ellenállás sincs rendben, mert az gyerekes és önveszélyes hozzáállás lehet.

2015. okt. 30. 15:25
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen értem,s nagyon köszönöm. Valószínüleg jó lesz, csak még el nem hívott ráadásul most még egy hétig külföldön is leszünk.

A sok-sok felhívásért meg örülök, én egyáltalán nem vagyok ilyen, de azért szeretem mimdig elolvasni, hatha olvasok valami újat. Na meg hát sok-sok más tini is olvashatja a kérdésem, s senkinek nem árt ezeket akár újra elolvasnia. Sosem lehet tudni. ;)

2015. okt. 30. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Így van! Végre egy értelmes kamasz. :)

Köszönöm figyelmed.

Meg azokét, akiknek még szól(hat).

2015. okt. 31. 20:20
 17/17 A kérdező kommentje:
^^ köszönöm
2015. nov. 2. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!