Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a megoldás ilyenkor?
Van egy fiú akivel nemrég kezdtem el beszélni facen, még nem ismerjük egymást de nagyon egy hullámhosszon vagyunk.
Én már nagyon régóta nézegettem őt a facen, amióta csak ismerősöm lett. Mindig is beszélni akartam vele meg minden, csak alapból láttam hogy ő pesti és akkor nem a közelben van. Így nem nagyon volt kedvem belevágni bármi beszélgetésbe vele, mert úgy voltam vele nehéz lenne megoldani ezt így.
De valahogy most rámírt és azóta beszélünk, tervezgetjük azt is hogy találkozunk.
Csak az a baj nem vagyunk valami közel. Ilyen 2 és fél, 3 órára vagyunk egymástól. Régen már estem olyan hibákba hogy én mentem el találkozni a fiúhoz mert naiv voltam és nagyon megbántam, azóta megjött az eszem.
De így is meg akarjuk oldani és meg is tudjuk. Azzal nem lenne baj ha felváltva mennénk le egymáshoz, így beszéltük meg. Ez így korrekt. Felhoztam neki hogy először nem jönne-e el ő, aztán meg én és így meg tudjuk oldani. Azt írta hogy lejöhet, csak őszintén szólva nem szeret ilyen helyekre lemenni ami ismeretlen neki, nem ismeri a környéket, az embereket se meg semmi. Hát azt elhiszem senki nem szeret olyan helyre menni ahol még sose volt meg stb. De én se nagyon jártam még pesten és nekem is ismeretlen. Csak hát pest alapból egy nagyváros és népszerűbb, nem egy kihalt ismeretlen kis vidéki város. Ezt én is tudom, amúgysem szivesen járkálnék vele erre itt felém mert semmi nincs, unalmas. De akkor is azért mégiscsak bunkóság lenne tőlem elvárni hogy én menjek a szájába úgymond, egy lánytól várni ilyeneket rögtön az első talinál, nem egy úriember dolog. Nem utaznék lányként egyedül 3 órákat, meg még aztán vissza is. Ugyanúgy én sem szeretek ismeretlen helyekre menni, szóval ez oda vissza igaz. Azzal tisztában vagyok hogy pesten jobb lenne. Ha fordítva lennénk, hogy én lennék pesti akkor nyilván biztos jönne ő, mert jobb hely. Nagyon szeretném megismerni meg vele lenni minden, és ő is, csak nem tudom hogy legyen ez.
Ti mit tanácsoltok vagy mit gondoltok erről? Mit csináljak? Ti hogy szoktátok ezt megoldani?
Arra is gondoltam hogyha kb félúton találkoznánk az sem lenne a legjobb ötlet, igaz hogy azért közelebb lenne mindkettőnknek, de ennyi erővel az is ismeretlen környék nekünk. Mindenképp egymáshoz kéne mennünk mert az egyikünk legalább ismeri a helyet.
Egyébként mindketten 19 évesek vagyunk
A 3 óra az akkora idő, hogy az egész kapcsolatot érdemes meggondolni van-e értelme. Így ebben a formában nem sok, de ha azt tervezed hogy rövid időn belül pl. a fővárosba költözöl suli vagy munka miatt, vagy okés lenne az összeköltözés x időn belül, akkor bele lehet kezdeni. Mindenhogy meglehet próbálni persze, csak havi 1-2x találkozni nem lesz nagy kaland (ha egyáltalán az sikerül). A visszaútra is gondolj, tehát 1-1 napból vagy hétvégéből minimum 6 óra lejön.
Ha mégis akartok találkozni és egyikőtök se akar menni a másikhoz, hát akkor nincs sok egyéb lehetőség mint a félút:
- jóval kevesebb idő, költség
- mindketten tesztek a találkozásért, energiát szántok rá
- mivel idegen lesz nektek a hely, lesz mit felfedezni
- tudtok nézni helyeket előtte, ahova mennétek majd (érdemes a vasúttól nem annyira messze keresgélni; google maps a barátunk)
Már eleve rosszul kezdődik a helyzet azzal, hogy egyikőtök se menne a másikhoz. Szóval abból a "megakarjuk oldani és meg is tudjukból" nem látszik sok, ezek csak szavak.
Azért ez nem teljesen így van, mert biztos hogy meg akarjuk oldani és meg is fogjuk, csak részletkérdés hogyan. Úgyis megállapodásra kerülünk. Nem havonta 1-2szer találkoznánk hanem minden hétvégén, és ahogy egyre előrébb jut a kapcsolat és minél jobban megismerjük egymást, úgy egyre több időt fogunk tölteni nem csak pár órát, együtt is fogunk aludni stb. Hétköznap amúgyis nekem suli van neki meló, ha közelebb volnánk sem lennénk együtt nagyon hétköznap. De a hétvégéket egymással tudjuk tölteni.
Attól hogy nem egy helyre valósiak vagyunk, simán meg lehet oldani ezt beszéltük is. Nem feltétlen kell egy helyről ismerkedni, ha mással alakulhat valami jobb és megtalálhatod benne amit mindig kerestél. Ráadásul a közeljövőben majd tervezek egyetemre menni és valószínű pest lesz, mert ott vannak a legjobb lehetőségeim a céljaimhoz. Szóval össze lehetne hozni.
Az úgy nem jó ötlet, hogy eljönne értem az én városomba, én ott várnám és onnan mennénk pestre? Szóval eljönne értem hogy mégse egyedül menjek, és visszamennék vele úgy hogy együtt utazunk. Úgy jobban biztonságban érezném magam. Legalább még így az első talinál mindenképpen valahogy így kéne.
Persze tudom még sehol nem vagyunk..
Csak gondolok ilyenekre is ha számba veszem az egésznek az értelmét és a lehetőségeket. Most azon kell lenni, hogy hogy lehessen elindulni hogy ebből komoly kapcsolat alakulhasson ki.
Nem vagyok naiv és nem élem bele magam előre mindenbe, csak számba veszek ilyeneket is.
"nem szeret ilyen helyekre lemenni ami ismeretlen neki, nem ismeri a környéket, az embereket se meg semmi"
Ezt nem értem. Hozzád menne, Te úgyis várnád a pályaudvaron, vagy nem tudom hol. Nem egyedül lenne, hanem veled. A második talin is ismeretlen lenne neki, ha először te mész Pestre, és utána ő menne hozzátok.
Nekem ez kicsit fura.
"Nem feltétlen kell egy helyről ismerkedni"
Ez teljesen így van, csak akkor valami tervnek vagy rugalmasságnak azért nem ártana lennie. Pl. korábbi összeköltözés, hajlandóság egyáltalán rá, ami mellett számolni hogy a mostani életed egy másik irányba fog menni, jelen esetben teljes környezetváltozás. Azaz család, barátok, ismerős helyek hátra hagyása többek között, vagy suli/munkahely váltás. 19 éves vagy, azért megyek bele ilyenekbe.
Meglehet oldani, ebben nincs vita, csak ahhoz eleve úgy áll hozzá az ember és számol ezekkel. A másik része hogy a másiknak is így kell erre tekintenie, vagy itt is bukik a dolog.
Távkapcsolat alapjai:
-k*r*a sok pénz és idő! Vonat jegyre, tankolni, autópálya matrica. Idő meg az utazásra.
-Pontos (legalább hónapra meghatározva) időpont a továbblépésre és a táv végére. Legyen az egyetem amit kinézel Pesten vagy összeköltözés.
-Nyitottság az új dolgokra. Ha te eleve nem Pesten vagy ő ott nálad képzeli el az életét sokkal nehezebb lesz a változás. Munka, tanulás, családot "hátrahagyni", barátkozni. Mindegy melyikötök költözik. Sajnos tapasztalat, hogy csak a szerelem ehhez nem elég erős.
-Fix időpontok, hogy ki mikor jön és ehhez ragaszkodni! Persze, ha valami hirtelen közbe jön nyilván nem téped le a fejét. De igyekeztetek tartani magatokat a megbeszêlthez. Ha az minden hétvége akkor az. Ha minden hónapban legalább 2 tali akkor az. Meg persze az ott alvás sem utolsó szempont (nyilván nem a kapcsolat első hetében).
-Szülők segítsége és támogatásuk. A tini kategóriából gondolom, hogy még velük laksz. Ha ők hallani se akarnak később az ott alvásról plusz anyagi terhet jelenthet egy motel szoba bérlése. :/
Ezeket a tanácsokat 2-3 év távkapcsolattal és immáron a 2. összeköltözésemmel írom, abszolút segítő szándékkal.
Huh 7es, nagyon belementél a dolgokba na ez már tényleg előrehaladás az időben. Még csak az elején vagyunk így a kezdő lépeseket kell megoldani még most elsősorban. Aztán majd alakul. Előbe személyesen ha találkozunk, úgyis jobban meg tudunk beszélni mindent hogy lesz.
Nem lenne az sokkal több pénz, mint egy normális alap kapcsolatban. Mindenhez kell pénz szóval ez nem különleges szempont.
Legyen 10k havi szinten az utazás, de annyi sem lenne. A többi meg attól függ hova megyünk milyen helyekre és mit csinálunk. Idő is kell nyilván, de szivesen van azzal az ember aki számára fontos, természetes hogy szán rá időt, főleg ha már hétköznap nem tudnak akkor ott van a hétvége amit jobban ki lehet használni.
A szülőket meg ebbe nem nagyon kell most így belevonni a mondandódba, mert azért 19 évesen hagynak az embernek elég teret és tiszteletet a magánügyeknek. Támogatás sem kell az ő részükről nem nekik kell rá költeni. Hotel meg miért jönne szóba, ha megtudjuk oldani az együttalvást is később? Ő már külön él és ha úgy alakul mondta hogy hozzá elmehetünk bármikor külön él már. Én még a szüleimmel de ez nem okoz gondot.
Most úgy beszéltük meg az lesz, hogy félúton találkozunk, és majd ha úgy van elmehetünk együtt onnan pestre és nem kéne egyedül mennem mert ő velem lenne. De majd élőbe úgyis jobban megbeszélem vele.
De még írhattok választ ezzel kapcsolatban, meghallgatok mindent, ti hogy szoktátok stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!